Vær beredt!!

Nu er vi gået ind i vintermånederne, og det kan faktisk ikke ses på juniorspejdernes aktivitets program, det har stået en del på udendørs aktiviteter. Vi har blandt andet være på o-løb i Bygholm Park og Åbjergskoven. Vi har været på fælles gåtur rundt om Bygholm sø, båltænding, lavet mad over trangia, lagkageløb og overnatningsture.

Men hvad har alle de ting så til fælles, sidder du nok og tænker, og hvad er den røde tråd i sådan et program? Det er meget enkelt, og en del af spejdernes motto: “Vær beredt”. De fleste af Danmarks spejdere er nemlig inviteret på “Spejdernes lejr 2022”, og Erik Menved Spejderne skal selvfølgelig med!

Så for at give vores juniorspejdere de aller bedste muligheder for en god tur, kræver det, at man er komfortabel med de ting man skal stå overfor på sådan en lejr. Vi kan ikke forberede dem på alting, men vi kan lære dem, at de selv skal pakke deres soveposer sammen, eller at det er en god ide, at lukke teltet, når man forlader det. Hvis man ikke vil gå sulten i seng, så skal vi også have et bål, og mange andre små ting, som man først lærer, når man har prøvet det et par gange.

Selvom vi er rigtig stolte af vores juniorspejdere, så er de der ikke helt endnu, da vi slet ikke har vist dem, hvordan man f.eks. bygger et køkken bord, eller laver en fedtfælde og måske er nogle af dem, stadig lidt i tvivl om, hvordan vi nu lige får slået det telt op, som vi skal sove i. Men det klarer vi i løbet af foråret, så kan juniorlederne med stolthed i stemmen sige: “Juniorne er beredt