Nyt fra søspejderne

For når en sailor, en rigtig sailor går i land – så ved man aldrig hvad der kan ske…

Efteråret har budt på en lang, men meget vindstille sejlsæson. Søspejderne elsker naturligvis frisk vind i sejlene, så vi kommer fremad. Da vind har været en mangelvarer, har alle søspejderne til gengæld lært at udnytte den smule vind det var, åre samt påhængsmotor. Vores røde gummibåd “Pas På”, er da også blevet brugt en del mere end den plejer.

Vi elsker at sejle, og holder gerne bådene i vandet så længe som muligt. Da efteråret har været mildt, især efter danske forhold, tog Sø-troppen først Chap op i starten af november, men lod Silden blive i vandet så mastrosprøverne kunne gennemføres. Først på sidste møde i november blev Silden taget op, og alle både blev gjort vinterklar i Wigwam.

Både sø-junior, sø-trop og sø-seniorer har udnyttet næsten enhver mulighederne for at sejle. Vi har derfor, udover almindelige mødeaftener, også sejlet i et par weekender. Der er altid nogen der er friske på at sejle – det er skønt!

Sø-juniorerne har brugt efteråret på, at få styr på at række til, sejle, række af og ikke mindst at pakke båd efter sejltur.

Efter de gik i land til vinteren, blev der trænet morsekoder. Beskeder blev genereret og morset via lommelygter fra den ene patrulje til den anden. De har desuden været i gang med at lære at bruge kort og kompas fx. i form af “Sænke slagskibe”. Det er ikke helt så let, så det kræver lidt mere øvelse inden vi hopper i bådene igen.

Sø-juniorerne måtte desværre sige “farvel” til sø-leder Kasper i november, da han har købt hus på fyn. Vi kan heldigvis stadig møde ham på havnen, da hans husbåd ligger der endnu. Afskeden bød på både kærlige hilsner i sangbogen, hygge og masser af krammere. Vi savner dig allerede Kasper! Skulle der sidde en sejl-erfaren person med lyst til at blive sø-leder, har vi en helt eksklusiv plads ledig hos sø-juniorene 🙂

Sø-troppen er indbegrebet at unge mennesker med hang til hygge, men de tager også gerne fat når der er brug for det. Det lykkedes dem, trods manglende vind at have mange hyggelige (hygge=kage) og mørke aftener på vandet. De fik lært at udnytte den smule vind der var, til at komme en tur på vandet alligevel.

Få aftener var der dog mere end rigeligt vind, hvor flere havde svært ved at komme ud fra inderhavnen. Det er der heldigvis og en del træning i. En enkelt aften måtte de opgive, da der var hård pålandsvind og næsten skybrud, men Preben (sø-hjælpeleder) stod klar med kage og varme drikke i Alna (deres egen båd). En utrolig våd og uforglemmelig aften blev det til.

I november var tre af vores søtroppiger til matrosprøve. Denne kunne kun gennemføres delvist, da vinden løjede fuldstændig af. De fik dog lov at lave “mand over bord” og gennemgå teorien. Til foråret gennemføres resten, som er lægge til bro samt at have styr på vindretninger under sejlads. Vi håber på mere vind til foråret.

Vintersæsonen blev skudt i gang med æbleskiver, varm kakao og et spil banko. Ja ja, hyggen fortsætter på land.

Første weekend i december var hele sø-grenen på juletur i Wigwam. 13 spejdere ville tage bacon-mærket, som går ud på at spise 1 kg bacon på 1 time uden at kaste op. Kun 4 spejdere gennemførte. Resten måtte kapitulere. Lørdag lavede søspejderne traditionel julefrokost og tog en tur på skøjtebanen, inden julemiddagen, med alt hvad dertil hører, blev indtaget. Traditionen tro, blev filmen Martha vist på storskærm – ingen juletur uden lidt sømands kultur. Weekenden stod i hyggens tegn, og der var vist ingen tvivl om at alle søspejderne nød deres landlov.

Sø-troppen har i det nye år genoptaget et gammelt projekt, nemlig en selvbygget kano. Planen er at lave et skelet af træ, og beklæde den med stof og maling. Vi glæder os til at Esben (sø-leder) skal teste den.

Sø-seniorerne har brugt efteråret på at gøre sig klar til matrosprøver, herunder en del teori, så de er klar til prøve til foråret når bådene kommer i vandet. Ellers har de hygget sig med, foruden bacon mærket, at tage Rasmus Klump mærket. Nå ja, en portion pandekager kan man vel altid klemme ned, mens man forbereder natløb.

De deltog også i juleturen, og var med til at sprede hygge og god stemning. De elsker at spille brætspil, så sørgede også for at der blev spillet på kryds og tværs af alle aldre og grene.

Der er ingen tvivl om at alle søspejdere, glæder sig enormt til at komme på vandet igen. Vi må erkende at havnen og vandet er og bliver vores foretrukne sted og element.