Aktive mikrobespejdere

Efterår og vinter er ingen hindring for vores mikrober, der har fuld gang i aktiviteterne. I efteråret har vi været i gang med familiespejdermærket. Her lærer man blandt andet at lave bål og færdes ved bålet. Tungen skal også holdes ret lige i munden, når der skal øves nogle af vores vigtigste knob som råbåndsknob og flagknob. Det er ikke altid lige let.

Vi har også fået lavet flotte navneskilte af træ, så vores mange nye mikrober kan have navnet hængende i tørklædet. Nu har vi dog også fået leget navnelege så mange gange, at de mange nye navne er ved at hænge ved.

At lave mad – af en eller anden slags – over bål eller andet ild, er nærmest også en fast bestanddel af vores søndage. Derfor er det heldigt, at vi også er i gang med “Jord til bord”-mærket, der byder på mange muligheder for at lave bålmad. Vi har blandt andet lavet pandekager med æblemos, hvor den lækre æblemos blev lavet i trangia, mens pandekagerne blev lavet på bål. Vi har også lavet brød i spejderkopperne og på vores møde her i januar, var der også gang i bålgryderne. Der var det troldesuppe, den stod på. Mikrobelederne har efterfølgende set, at mindst én af mikrobespejderne har gentaget opskriften hjemme på bålpladsen i haven. Det er god stil!

Vi har selvfølgelig også holdt lidt juleafslutning inden vi gik på juleferie. Den blev traditionen tro holdt inden døre. Det er det eneste af årets mikrobemøder, hvor vi sidder inden for noget af tiden. Her stod den – ud over store mængder risengrød og knas – på julelege. Fx konkurrencer om at pakke karameller ud med kniv og gaffel, mens man har luffer på. Det er helt sikkert en metode, der kan få slikskålen til at være en del længere. Vi var dog også ude og lege lidt lege uden for. Der var blandt andet pakkekast, hvor både store og små skulle kaste længst muligt med julegaverne. Det må I selvfølgelig kun gøre hos spejderne! Vi sluttede også af med et rask lille juleløb i skoven, så alle kunne tage på juleferie i godt julehumør.

Selvom efterår og vinter ikke lægger nogen dæmper på mikroberne, så glæder vi os nu også rigtigt meget til, at det lige om lidt bliver forår og sommer. Der har vi også masser af planer for vores søndage. Dem glæder vi os rigtigt meget til at tilbringe sammen med jer.

Kender du nogle med børn fra 3 år, der endnu ikke er startet i 0. klasse, så har vi stadig plads til flere. Vi mødes den anden søndag i måneden klokken 13.30-15.30.

Spejderhilsen
Mikrobespejderne
Lone, Tanja og Jan