Når spejdere ikke kan få nok af at gå – og ben og fødder ikke falder af

Der var engang en masse børn, som virkelig gerne ville ud og gå lange ture, bruge deres krop og være i naturen sammen. Det lyder helt utopisk, men sådan forholder det sig faktisk for Mikrospejderne hos EMT. I løbet af foråret har vi tilbagelagt både 10 km og 5 km, hvilket har resulteret i et par flotte mærker til uniformen – men også har givet os gode oplevelser sammen.

10 km gik vi sammen med Mikroernes familier en søndag i det spæde forår, hvor vi sammen fik en skøn dag rundt om Bygholm Sø. Ikke blot gik Mikroerne den lange tur, men der var også et par yngre Mikrober og et par ældre Mini spejdere med. Alle med det fælles mål, at få det eftertragtede mærke til armen.

Fælles for oplevelsen er, at spejderne er utrolig stolte af sig selv, når de har klaret en lang hike – og selvom både ben og fødder var ved at falde af på flere af spejderne, så klarede alle det. Den oplevelse af, at lykkes med en stor udfordring som 10 km kan være for små ben er med til at give spejderne en større tro på sig selv og egne evner. Heldigvis var der også stor overskud til at lege ved vores spejderhytte Wig Wam, da vi kom tilbage. Her bagte vi kanelsneglesnobrød, drak kaffe og hørte om deres vilde strabadser i det fine forårsvejr.

Tak til alle familierne og mikrospejderne, der havde lyst til at deltage.

Efter de 10 km var det klart, at flere af Mikrospejderne gerne ville have sådan et sejt mærke til uniformen. Derfor valgte vi, at et spejdermøde en flot tirsdag i maj var en oplagt dag for en fælles lille hike. Turen bød på store oplevelser, da vi både så ællinger, samlede skrald og fik plukket buketter på turen.

Mikrospejderne kløede på med at sætte det ene ben foran det andet selv efter en lang skoledag. Det, at være ude i naturen sammen og tale om alt fra de grønne blade, rågekolonierne og vores seje vi er, er med til at give vores Mikroer store fælles oplevelser. Oplevelser som er med til at styrke vores fællesskab, men som også giver troen på egen formåen for det enkelte barn.

// Sarah