SpejderEvent Horsens – spejdere i vildmarken

En gang om året vrimler det med blå og grønne spejdere i Horsens til en fælles spejderdag. Lørdag d. 25. maj indtog 230 spejdere fra hele Horsens Kommune den berømte vildmark (også kaldet græsplæne), der omgiver Langmarksskolen.

I år var temaet “Spejder Alene i Vildmarken”. Dagen var tætpakket med opgaver så spejderne havde de rette “skills” til at klare sig i vildmarken. Vi lærte om spiselige planter, filtrere beskidt vand, lappe en gummistøvle, hive en leder op af en “sø” og seje førstehjælps tip og tricks.  Mange ville tro, at højdepunktet var at møde vinderen af “Alene i Vildmarken” Falkemanden Flemming fra Them.

Han var også en stor oplevelse – og især fortællingen om, at han kun havde to par underbukser og en t-shirt til sine 60 dage i den norske vildmark imponerede især drengene fra Mikro. Det er jo temmelig sejt – og flere mente, at deres mødre skulle lytte mere til Flemming. Men for de fleste af EMT-spejderne så var opgaven med slå en ørred ihjel og efterfølgende partere den dagens vildeste oplevelse. Fiskemanden Henrik var en kyndig læremester ud i at gokke fisken (og fortælle om at fiske plus vildtpleje) – og det er ikke underdrivelse i at sige, at han havde en ivrig fanskare. EMTs egen Leon viste sig, at han også kunne et par tricks med sådanne fisk – så han spenderede mange timer med, at sørge for, at vi alle fik lækker og friskstegte ørreder til frokost i tæt samarbejde med flittige spejdere. Mantas fra Mikroerne endte med at rense hele fem ørreder, så han er klar til en tur i vildmarken inden længe.

Efter frokost, leg og afslapning i solen indtog Mikroerne og Minierne simpelthen vildmarken. Her byggede bivuak, hentede vand i hjemmelavede kopper – og endnu en gang måtte redde en leder fra at forbløde ved at lægge forbinding og trøste. Denne seance indebar, at Mikrospejderne kiggede benovet på, mens Birka og Alberte kyndigt sørge for at Spejder Jørgen overlevede  – Minidrengene overlod trygt redningsaktionen til de to seje piger. Derfor kan anbefalingen herfra kun være, at hvis man en dag vil teste sig selv af i vildmarken – så spørg lige om Alberte eller Birka vil med. Både Mini og Mikrospejderne nød, at vi har arbejdet med at lave bål og tænde ild, for det var de simpelthen seje til. Vi kan også konkludere, at lykken er en lille cocktailpølse stegt over bål, sådan en lørdag eftermiddag efter 6-7 timer med mange oplevelser. Det var seje, modige og arbejdsomme Mikroer og Minier, som gav alt hvad deres spejderhjerte kunne.

Da Mikroerne og Minierne var sendt hjem omkring kl. 16  kunne Juniorerne ellers nyde, at de havde resten af SpejderEventen for sig selv. Her stod den på råger, som far Nikolaj havde været så venlig at skyde for spejderne. Selvfølgelig skulle de også parteres og marineres. Juniorerne skulle overnatte til SpejderEventen – og var selvfølgelig en del af Sov Ude 2019, som er arrangeret af Det Danske Spejderkorps.  

Som en del af vildmarkslivet så overnattede de selvfølgelig i hjemmebyggede bivuakker – og der rapporteres om både flotte og smarte bivuakker, selvom nogle også var ganske trange. Dog er vi sikker på, at det kun gjorde natten hyggeligere for spejderne.  Om aften blev spejderne blandet, så en patrulje bestod af både grønne og blå spejdere. Derefter blev de sendt ud på natløb, hvor en bus afhentede dem – kørte dem ud til forskellige destinationer. Herfra skulle de dels lave en række opgaver, men også sørge for, at de fik dessert.

EMT vil gerne rette en stort tak til Spejderne i Horsens arbejdsgruppe og alle hjælperne på dagen. Det var en fantastisk dag i vildmarken.

Spejderhilsen
Sarah