Familiespejdere med gang i

 

Vi er så glade for at være tilbage efter forårets ufrivillige pause, hvor corona satte en stopper for alle spejderaktiviteter. Der er fortsat nogle nye ”corona-regler”, vi skal overholde, men de bliver taget med godt humør og skal ikke afholde os fra at have nogle hyggelige eftermiddage sammen.

Ved oprykningen sendte vi en stor flok spejdere videre til mikroerne. Den tilbageværende flok er allerede blevet suppleret af flere nye familier, men vi har stadig plads til flere.

Insekthotel

Efterårets møder har blandt andet stået på insekter. Der er blevet bygget flotte insekthoteller, så insekterne på spejdergrunden bor temmelig meget flottere end de fleste andre insekter. Vi er spændte på at følge med i, hvem der flytter ind på de forskellige etager.

Spejdernes bestemmelsesduge

Vi har også bygget insektsugere, så vi nemt kunne samle insekter i skoven. De blev bagefter sammenlignet med billederne på vores bestemmelsesduge. Det er altså lidt sjovt at finde ud af, om man har fundet en lucernegnaver eller en nåletræssnudebille, selvom det kan være svært at se forskel.

Fuglebrætter in the making

Samme dag byggede vi også fuglefoderbrætter, der er kommet med hjem til fuglene i haverne.

Færdigt navneskilt

Med mange nye, er der også mange nye navne at lære for alle. På det seneste møde var vi derfor i gang med at lave navneskilte til tørklæderne. Det er et stykke træ med hul igennem, der bliver brunet over bålet, poleret med ståluld og bagefter får brændt navn på. De blev rigtigt flotte.

Hvad er der mon i sokken?

Mens nogle brændte navne, var andre i skoven og gætte indholdet af sokker, hvor man kun må føle uden på. Det er slet ikke nemt, og der kom mange sjove bud – og endnu flere rigtige. Det er godt at have øvet sig i her kort før julesokkerne kommer op at hænge.

Vi har selvfølgelig også øvet os i spejderfærdigheder, så der er blevet bundet råbåndsknob til den store guldmedalje. Vi har også snakket lidt om knivregler, så vi kan bruge spejderdolkene sikkert. Og der er blevet øvet i at tænde bål, for hvordan skal vi ellers kunne få lavet vores pandekager, snobrød og skumfiduser?

Nu bliver det snart vinter. Det gør dog ikke spor. Vi har masser af sjove aktiviteter til vores kommende møder også.

Har du lyst til at være med, eller kender du nogen, der har, så har vi stadig plads til flere familier. Vi mødes den anden søndag hver måned klokken 13.30-15.30. Kontakt familiespejderleder Lone Ragn på 2282 5372 for at høre mere.

Spejderhilsener,
Lone, Tanja og Jan