Er Juniorspejderne klar til sommerens store lejr?

I foråret har juniorspejderne forbedret sig til den kommende sommerlejr. Der har derfor været planlagt flere ture end normalt, da både det at være sammen som juniorgruppe og udelivskompetencerne skulle øves. Der har været fastelavnsovernatning i vores egen hytte Wigwam sammen med Minispejderne som blev afsluttet med Fastelavnsløb. Vi har været på minihike, hvor spejderne med fuld oppakning skulle gå en tur til en shelter, hvor de skulle leve og overnatte primitivt. Her oplevede spejderne en kold nat, hvor temperaturen kom under frysepunktet, og det personlige grej blev afprøvet. Natten var så kold, at opvaskevandet var frosset, hvilket gjorde det vanskeligt, at vende hjem med rent spisegrej.

Derudover har der til de daglige spejderaftener været arbejdet med koder og arbejdet med lejerpladsindretning som vi skal bruge i forbindelse med planlægning af sommerlejren. Den seneste tur gik til Paradislejren hvor spejderne i patruljer selv skulle tilberede madlavning over bål.

Tilberedning af mad over bål kan lyde let, men det er det ikke. Spejderne startede et par timer inden måltidet skulle indtages med at forberede bål. Når tilberedningen af måltidet går i gang, skal der være en god mængde varme gløder som skal bruges til at varme maden. Derefter skulle diverse ingredienser snittes, hakkes, skæres og rives – en opgave som for en juniorspejder altid tager lægere tid en forventet. 5 minutter bliver hurtigt til 3 kvarter.

Når alle ingredienserne er klar samtidig med at bålet har en passende mængde gode gløder, kan selve tilberedningen af Vikingegryden gå i gang. Her fik nogle af patruljerne erfaring med vigtigheden af at have forberedt et godt bål inden madlavningen startes op. Hvis bålet ikke er stort og varmt nok, skal der tilsættes brænde til bålet, og derefter går der lidt tid inden bålet er varmt nok til den videre madlavning.

Slutproduktet blev 3 supergode Vikingegryder, som spejderne indtog med velbehag. De var så gode, at flere spurgte efter opskriften, og den skal I selvfølgelig have her.