,

24 timer i Klan Mik Mak’s klør

Klan Mik Mak har i den seneste tid planlagt et hemmeligt 24 timers løb for tropsspejderne, som skulle afvikles i denne weekend. Troppen troede de skulle på alm. weekendtur, men da klokken slog 00, ankom 11 seniorer i fuld udrustning og vækkede tropsspejderne. De fik af vide at de skulle komme op og i tøjet og deres umiddelbare reaktion var: “Vi gider ikke på natløb”, men op det kom de. De fik kun af vide at de ny var på løb på ubestemt tid, men de vidste dog at deres forældre ville komme og hente dem søndag kl. 10.

Spejderne blev af PET ført ud i spiserummet som var blevet omdannet til en retssal, hvor anklageren, forsvaret, fantomtegneren, militæret og Told&Skat stod klar. Dommeren kom ind og startskuespillet blev fremført. Spejderne fandt ud af at de var anklaget for at have produceret falske pengesedler og at den danske stat gav dem mulighed for at blive frikendt, hvis de kunne skaffe et stort antal værdipapirer for at dække hullet der var kommet i den danske statskasse, blev løbet skudt i gang – et løb hvor de ville blive testet på alverdens spejderdiscipliner.
De startede med et smuglerløb, hvor spejderne skulle transportere og sælge forbudte varer unden at blive opdaget. Herefter havde de en time på casino, hvor de kunne vaske de sorte penge hvide. Pigerne 100 dobbelt deres værdier, hvor drengene måtte gå tomhændet derfra. Spejderne fik herefter til opgave, at lave gemmesteder til deres indsamlede værdier, som skulle skjules for de forkerte folk. De kom i seng omkring kl. 5 og vækket igen kl. 8:30, hvor de efter morgenmaden blev kørt til Åbjergskoven.
Her skulle de på o-løb efter rationeringsmærker, så de kunne få udleveret råvarer til at lave 4 forskellige stykker smørrebrød. Efterfølgende gik de ind til Brætspilscaféen, hvor de skulle på SMS løb i byen, hvor skulle indsamle en masse oplysninger for at finde et telefonnummer de skulle ringe til med den rigtige kode. De blev efterfølgende kørt tilbage til hytten, hvor der ventede dem en times træklatring sammen med vores minileder Stefan. Her havde de mulighed for at indsamle værdipapirer, som var faldet ud fra et fly og landet i træerne. Da de var færdige skulle de til 3 timers masterchef madlavning, hvor de lavede bruschetta til forret og farseret porre til hovedret alt forgik på bål og trangia.
Da de havde fået lidt at spise gik de ned til Sondrup Strand, hvor de skulle ud i vandet for at finde en masse koder de skulle løse for at åbne et pengeskab. Da de havde løst koderne, kunne de gå tilbage til hytten, hvor der ventede et lille forhindringsløb, som bestod af en masse tillidsøvelser i et stresset miljø. Efterfølgende blev det afsluttende skuespil kunne udført, hvor de selvfølgelig blev frikendt.
Pigerne havde samlet flest værdier og fik dermed 1. pladsen og drengene fik 2. pladsen.
Det var en tur men rigtig godt humør til trods for prøvelserne og vi i Klanen vil gerne takke tropsspejderne for deres gåpåmod og engagement i løbet som blev lige som vi havde håbet det ville. Vi vil samtidig ønske vores tropsspejdere god vind det næste år, hvor mange drager på efterskole og håber på at se Jer igen når I er tilbage, “måske” med flere overraskelser fra Klan Mik Mak 🙂