Det gør vi da bare!

 

Så er efteråret rigtig skudt i gang hos Klan Mikmak som indtil videre har budt på aktiviteter vi vil kategorisere som ´rigtig godt håndværk´.

Det hele startede på Spejdernes Lejr 2022, hvor vi endnu engang byggede vores eget raftehus med bl.a. plads til hængekøjer, senge i højden og liggeunderlag på jorden. Vi havde sat ambitionerne lidt ned og byggede kun i 1-plan, hvilket vi blev glade for da vi fandt ud af hvor hård jorden var at grave i. Så det var meget godt vi ikke skulle have rafterne ½ meter ned i jorden – så havde vi nok stået der endnu. 

Vi startede efteråret med at presse vores egen æblemost med æbler fra egen avl. Vi mødtes hjemme hos Mette og Simon, da Mette mente det var nemmere at flytte seniormødet end at flytte æbletræet hvorfra æblerne skulle plukkes. Der var masser af arbejde til alle, da æblerne først skulle skylles, renses og skæres i kvarte inden det kun i frugtkværnen og videre over til saftpressen. Den færdige most blev sigtet inden det kom på flaske. Der blev selvfølgelig også delt smagsprøver ud undervejs, da vi lige skulle tjekke kvaliteten af mosten og den var helt i top. På under to timer havde vi presset mindst 24 liter ren æblemost og det var ikke sidste gang vi har gjort det. 

Vi har længe gerne ville gentage succesen med vildmarksbad fra sidste forår, så nu var tiden til det. Vi byggede vildmarksbadet igen af stole, som vi fandt meget effektive sidste gang. Vi udvidede det denne gang til 8 stole i midten, så der var lidt mere plads. Søndagen efter fyldte vi vildmarksbadet med vand og tændte op i bålet og efter 2,5 time var vandet 33 grader og klar til at vi kunne hoppe i. Efter godt en time mere var vandet 36 grader og stadig dejligt at være i. Man kunne måske argumenteret for at vi er dovne og burde ha bygget det i rafter, men vi er mere tilbøjelige til at sige at vi er geniale og bygge det i stole. Uanset hvad er det fantastisk at komme i og det er nok heller ikke sidste gang vi har gjort det. 

I tirsdags tog vi kampen op med tropsspejderne i en runde ringridning. Troppen og seniorerne skulle bygge en hest hver, hvor det var muligt at være 4 som hestens ben og en rytter. Mødet handlede om pionering og det var også det vi blev bedømt på til sidst. Seniorerne fik en ekstra opgave som bestod i at bygge banen. Da alt var klar gik konkurrencen i gang. Seniorerne vandt turneringen 3-2. Så var det tid til bedømmelsen og her fik vi alle minuspoint for at have tilføjet pynt til hestene som ikke var bundet på. Troppen fik et point for bedste udsmykning og seniorerne fik et point for bedste besnøringer og dermed vandt seniorerne 3-2 i aftenens konkurrencer. 

Klan Mikmak er i den grad klar på at gennemføre de planlagte aktiviteter resten af året som vi nok nærmere vil kategorisere som ´hygge`.