Toiletteamet

Under mottoet “Erik Menved Spejderne – tørrer hvor andre tisser” har lederne fra Erik Menved samt en række frivillige hjælpere sørget for at rengøre toiletter på både Open Air i Horsens og til Skive Beach Party den 3.-6. juni. Formålet er både at tjene penge til Erik Menved Spejderne, men naturligvis også at have lidt sjov i fællesskab. I Skive, i den netop overståede weekend, passede vi 150 toiletter fordelt på 15 toiletvogne, samt pissoirer, nogle baderum og handicaptoiletter.

Det er bestemt ikke uerfarne folk vi sender afsted ud i landet for at rengøre toiletter. Gennem de seneste år har lederne fra Erik Menved Spejderne været fast inventar på musikarrangementer rundt omkring i landet, og har taget sig kærligt af de opstillede toiletvogne fra Godik. Faktisk er vi efterhånden blevet så gode til det, at vi har fået tilbudt så mange arrangementer, at vi desværre har måttet takke nej til flere i år.

Nu kunne man tro, at det der med toiletter da må være en smal sag. Men så kan man godt tro om igen. For det første skal man som toiletpasser styre folkemængden udenfor, når toiletvognene på skift bliver lukket af for at blive rengjort. Har du måske prøvet at styre 50 tissetrængende kvinder? Nej vel!
Dernæst skal man sørge for, at de tissetrængende herrer ikke vælger at bruge hegnet i stedet for de til formålet opstillede pissoirer. De dygtige toiletpassere er efterhånden blevet gode til at spotte mulige hegnstissere allerede inden de finder kalorius frem, så de høfligt kan blive gelejdet hen til det rigtige sted.
Så er der de små ladyposer, der er placeret i et sindrigt ophængningssystem på toiletterne. Når toiletfolkene i løbet af nogle dage har ophængt en tusind stykker af sådanne poser, er ham der opfandt systemet altså ikke populær.
Som toiletpasser skal man også være kreativ indenfor en lang række discipliner. Hvordan får man for eksempel vand fra flækkede cisterner ud af en vogn, der hælder den forkerte vej i forhold til døren, når der ikke er gulvriste, og ens eneste værktøj er en svupper og en lille gummiskraber? Eller hvordan får man hul igennem til afløbet når nogen har forsøgt at skylle en øldåse ud i WC-et? Eller hvordan får man folk ud som af uvisse årsager er faldet i søvn på toiletterne? Eller hvordan klarer man små og store problemer med belysningen, vandtrykket og lignende.
Jo, det er skam en stor kunst at passe toiletter.

Og så har vi faktisk glemt det vigtigste af det hele – nemlig de ting hvortil de fleste vil sige ADDRR! Ja, det er rigtigt – arbejdet foregår iført gummihandsker. Man skulle tro, at de fleste mennesker skulle kunne ramme potten – og det kan de fleste formentlig også. Men det inkarnerede toiletpersonale fra Erik Menved Spejderne kan berette om mange steder, hvor der kan sidde menneskelige produkter. Fx viser billedet til venstre en bæ der sidder fastklemt under et toiletsæde. Heldigvis har vi allesammen taget duelighedstegn i vandspuling og toiletbørste, så vi klarer lidt af hvert.

Det bedste af det hele er, når vi efter dagens dont kan sidde i vores lille toiletpersonalehjørne og drøfte dagens begivenheder. Så får vi en lille øl, og spiser lidt slik af vores slikskål (som naturligvis er en gulvspand) inden vi begiver os ned i det lille telt for at sove 4 timer inden vi skal på den igen, hvor endnu en dag med 600 toiletrengøringer gryr.

Det er blevet til en del spøgen omkring et navn til vores lille toiletteam. “Tissetroldene” og “Bæskubberne” er gode forslag, men vi har endnu ikke fået os fastlagt på et navn. Men det når vi jo nok, for een ting er helt sikkert: Toiletvogne fra Godik er kommet for at blive – og det er Erik Menved Spejdernes toilethold også.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar