Oplevelser på Haj-tur

Da vi kom til Kattegatcentret blev vi samlet på Haj-trappen. Her fik vi at vide hvad vi gerne måtte – og især hvad vi ikke måtte. Elevatoren var fx forbudt, fordi dem der kunne få os ud, hvis den sad fast, ikke var der den dag. Vi fik også at vide, at vi gerne måtte GÅ rundt – ikke løbe – og se på de forskellige fisk, ting og sager. Og at når vi blev sultne, så måtte vi gå op i cafeteriet og få noget brød og saftevand. Så skulle bagagen på plads på scenen – vi kunne jo ikke lade den stå og fylde det hele – Kattegatcentret var jo stadig åbent for andre end os spejdere.
Så skulle vi lave mad til hajerne. To og to fik vi en blæksprutte – det var heldigvis en 10-armet og ikke en af de kæmpestore 8-armede. Så skulle vi prikke næbet ud (Klamt) og derefter øjnene (mere klamt) Så skulle hættehuen klippes op og bagefter skulle blæksækkene klippes af. Så skulle armene klippes af og dem der havde lyst, måtte lege med dem. Så skulle vi pakke sammen, og se hvad der gemte sig under bordene. Ved det første bord var der krabber, ved det andet bord var der eremitkrebs, ved det tredje – det kan jeg ikke huske, ved det fjerde, femte og sjette bord var der fisk, ved det syvende bord små fisk, og ved det ottende bord var der søstjerner – én af dem havde seks arme.

Så skulle vi se hajerne blive fodret – det så vildt ud.
Vi måtte få en blækspruttearm til at fodre i rørebassinet med. Det var sjovt.
Vi så også 3D-hajfilm (jeg prøvede at fange nogle af fiskene, men det kunne jeg ikke). Der var også et skibsvrag hvor lygten næsten vippede ud i hovedet på os.
Vi fik også god mad, og vi sov ved siden af fiskene. En rigtig god tur

Jonatan

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar