Nyt fra mikroerne

Som spejder er fællesskabet vigtigt og tidligere på året har mikroerne taget god kammerat-mærket, men det er også vigtigt, at man kan klare sig selv. Derfor tog mikroerne mærket klar-dig-selv i de sidste vintermåneder. Her lærte vi bl.a. at lave råbåndsknob og flagknob. Vi var en tur ude at gå i trafikken og trænede trafiksikkerhed, ligesom vi øvede at pakke vores egen sovepose sammen og pakke vores egen taske, så man var klar til gruppeturen i marts. Og netop på gruppeturen viste flere af vores mikrospejdere, hvor seje de er, da de efter eget ønske hellere ville sove udenfor, selvom der var mulighed for at sove inde i en dejlig varm sovesal.

Ind i foråret tog vi sansekender-mærket, hvor alle kroppens sanser skulle testes. Der var både noget for smagssansen, lugtesansen og høresansen. Sidstnævnte oplever vi dog ofte skal trænes lidt mere 😉. Følesansen var også i spil på flere måde, da mikroerne både skulle føle med hænder og fødder på forskellige ting. Derudover havde vi også fokus på træning af hukommelse, balance og bevægelse. Mikroerne byggede f.eks. deres egen balancebane som blev testet uden og med bind for øjnene.

På det seneste nyder vi foråret i fulde drag og arbejder med vilde rødder-forløbet, hvor vi bl.a. har dyrket vores eget persille, kigget efter dyr i skovbunden og nu er i færd med at bygge vores eget insekthotel. Ikke alle mikroer er lige begejstrede for at røre ved regnorme, bænkebidere og hvilke andre dyr, der ellers findes i skovbunden, men de er meget interesseret i at observere dyrene.