Hilsen fra Thurø

Så blev de første to dage på Thurøbund Spejdercenter tilendebragt og det er ved at være tid for en hilsen her fra det sydfynske øhav.

Busturen gik planmæssigt uden forsinkelser. Desværre både kørte og ankom vi i regnvejr og at starte en lejr med at være våd, er naturligvis ikke det bedste udgangspunkt. Men nu er vi jo ikke Erik Menved spejdere uden grund, så vi opfatter det hele som en lille byge. Det var det heldigvis også stort set og allerede over middag klarede det op. Siden da har vi stort set ikke set regn. Desværre blæser det derimod ret meget – faktisk så meget at vi endnu ikke har været ude at sejle, da vinden er for kraftig i forhold til vores sikkerhedsregler. Til gengæld har vi haft rigtigt god lejlighed til at gå vores telte efter i sømmene. Vi bruger sjældent dem alle sammen, så vi har benyttet lejligheden til at medbringe hele lageret af telte, for at få dem slået op og gået igennem. Blæsten er således en god lejlighed til også at få øvet opstilling af telte, så de kan modstå 10 sekundmeter. Vi har da heller ikke mistet hverken telte eller spejdere indeni endnu.

I mangel af søaktiviteter har vi fået øvet brug af redningsveste, sikkerhedsregler, fortøjringsknob og lignende tips og tricks for garvede søulke. Søndag har vi også haft det meste af banden på en gåtur i noget af den dejlige natur som findes her på Thurø, hvilket blandt andet indebar hoppen på tuer gennem et større moseområde, hvor selv køerne nærmest gik i vand til knæene. Det er måske det der kaldes søkøer. Efterfølgende var der afslapning på en nærliggende campingplads, hvor en del af spejderne benyttede lejligheden til at bruge lidt penge i deres kiosk – som har større udvalg end den lokale på lejren.

Lange dage med aktiviteter i blæsevejr, hvor man også skal bruge en del kropsvarme, giver en helt naturlig sult – og rigtigt meget af den. Vi troede, vi havde set rekorderne for længe siden. Det havde vi ikke. Madindtaget er ekstraordinært stort og lader sig ikke beskrive på disse sider.

Mandag drager junior- og tropsspejdere på kanotur indtil tirsdag, hvor vi skal sejle rundt om Thurø og overnatte undervejs på en lejrplads. Det glæder de sig rigtigt meget til. Med 27 junior- og tropsspejder bliver de 9 kanoer fyldt op, så lederne skal faktisk lege følgebil i noget der mest kan beskrives som en stor spand med påhængsmotor. Det skal nok blive underholdende. Vi ser dog også frem til snart at kunne kaste os over nogle af de andre sejlaktiviteter, og håber at vinden lægger sig til mandag, så vi ikke skal finde alternative aktiviteter frem til mikroer og minier.

Så det korte af det lange er: Vi har det godt og alle er i god behold. Ja det blæser – men så er det heller ikke værre. Vi har overlevet dårligere vejr før.

Spejderhilsen
Jan & alle de andre Erik Menved Spejdere

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar