Cykelsommerlejr 2005

Så er tiden kommet for juniorgrenens sommerlejr. Som I allerede ved, foregår den i år på to hjul. Vi cykler langs Hærvejen (når vi ellers støder til Hærvejen omkring Krondal). Lad os sige det med det samme: Hærvejen er ikke en vej. Hærvejen er en rute bestående af mange forskellige veje og stier, som ligger tæt på den rute, som så langt tilbage som for 4000 år siden har været hovedfærdselsåren ned gennem Jylland. Hvorfor den var det, og hvad den blev brugt til, skal vi nok fortælle jer meget mere om, når I mindst venter det. Hærvejsruten består i dag af en masse småveje med minimal trafik, og en masse grusveje, som dem I sikkert kender fra naturstien.

Overnatningen undervejs foregår på nogle primitive lejrpladser, der er gjort tilgængelige for cyklister og vandrende. Nogle af pladserne er private (ofte ved gårde), andre af dem tilhører statsskovdistrikterne, den lokale præstegård eller lignende. På disse pladser opstiller vi vores bivuak, som vi overnatter i. Vi vil forsøge at finde en hytte langs ruten, så vi en enkelt nat kan sove i ægte, uforfalskede senge, og måske kan finde et stykke sæbe frem…

Når vi skal af sted som rigtige spejdere på denne måde, vil alting selvfølgelig foregå lidt primitivt. Vi kan jo ikke have ret meget materiel med, og vores madlavning er også nødt til at foregå med de redskaber som vi nu engang kan have med. To gryder, en økse, en sav, en foldespade og en presenning udgør hovedparten af vores oppakning. Det lyder primitivt – det er det også – men det er faktisk ikke så slemt. Vi har lige holdt patruljeledermøde sammen med jeres patruljeledere Mads, Simon og Jens. Vi har blandt andet besluttet, at vi prøver at tænde vores madlavningsbål på en ny måde hver dag.
De fleste af overnatningspladserne har heldigvis et toilet, så I slipper nok for at skulle på tur i skoven med foldespaden. Indkøb af mad foregår undervejs, så I også kan være med til at bestemme hvad vi putter i gryderne om aftenen. Vi kan sikkert finde på mange varianter af Jan-gryde…

En sommerlejr af denne art er vanskelig at planlægge præcist på forhånd. Måske får vi lyst til at besøge nogle særlige seværdigheder, måske bliver vejret ekstra dårligt, eller måske opstår der problemer med nogle cykler. Vi har naturligvis planlagt en rute og nogle forventede overnatningssteder, men det kan altså blive justeret lidt undervejs. Uforudsigeligheden er nu engang noget af det der er med til at gøre sådan en lejr sjov (og bare rolig – så uforudsigeligt bliver det altså heller ikke – vi har prøvet det før…)

En cykelsommerlejr er med garanti én af de sjoveste og hyggeligste måder at holde sommerlejr på. Vi er helt sikre på, at ingen bliver skuffede.

Med diverse afstikkere til indkøb, seværdigheder osv. skal vi cykle 230 kilometer. Da vi har hele dagen til det, og ikke har klokkeslæt, så er de små 35 kilometer om dagen ikke noget problem.

Forventet ruteplan:

Søndag
Vi starter i Horsens søndag. Vi mødes ved parkeringspladsen i Bygholm Skov kl. 9.30. Vi cykler af sted, og ender i Åstedbro/Hvissing området.

Mandag
Vi fortsætter til Nørre Kollemorten.

Tirsdag
Vi fortsætter til Randbøl Hede

Onsdag
Vi fortsætter til Jels

Torsdag
Vi fortsætter til Rødekro

Fredag
Vi fortsætter til Frøslev Plantage

Lørdag
Vi besøger Frøslev lejrens museum. Vi vil gerne afhentes kl. 13.00


Gode råd:

Sådan nogle garvede spejderledere og patruljeledere som os har naturligvis en række gode råd om hvad man skal have med og ikke have med. Og det er selvfølgelig en god ide at lytte til gode råd:

 • Madpakke til søndag middag – vi gider altså ikke finde en Brugs to timer efter vi er taget af sted fra Horsens
 • Almindeligt tøj. Prøv at tænke over, hvor meget du mon har brug for af hver ting. 5 uldne bluser er en del i overkanten. 1 par underbukser er nok lige i underkanten. Det er vigtigt at man kan være tør og føle sig godt tilpas. Det vigtigste er nok en tilpas mængde sokker, t-shirts og underbukser, samt et ekstra sæt lange bukser, et par shorts og en ekstra langærmet bluse. Lad nederdelen, de højhælede sko og hiphop-tøjet blive hjemme.
 • Du har selvfølgelig din spejderuniform og tørklæde med.
 • Gummistøvler skal ikke med. De er noget bøvl at spænde fast, de fylder og vi skal alligevel ikke hoppe i vandpytter.
 • Badetøj skal med og også et håndklæde. Hvis vi finder en sø, så smider vi jer nok i.
 • Tvangs-Cykelhjelm! Alle spejdere cykler med cykelhjelm.
 • Lad cykellygterne blive hjemme, hvis de ikke er fastmonterede. Vi kommer ikke til at cykle om natten, og der er ikke forlydender om solformørkelse den nærmeste tid.
 • Medbring gerne 1 cykelslange der passer til din cykel. Hvis din slange nu går håbløst i stykker, så er det rart at vi ikke skal til at støve en cykelforretning op ude på Jens Hansens marker.
 • Kopi af sygesikringsbevis, så vi er sikre på hvem det er vi har med.
 • Lommepenge – vi snakker med forældrene om dette på onsdag.
 • Ingen mobiltelefon tak.
 • Viskestykke
 • Bestik, tallerken, kop
 • Toiletgrej. Tandbørste, tandpasta og et stykke sæbe bør medbringes. Lad være med at pakke den store sminkekasse. Hvis du har brug for fx solcreme, så har de rare spejderledere pakket sådan noget. Plasterkassen har spejderlederne også med.
 • Lad være med at tage rygsæk med. Du gør dig ingen forestilling om hvor hårdt det er at cykle med en pakket rygsæk på ryggen i 7 dage.
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Din sovepose kan meget vel pakkes ind i en sort sæk (for at holde eventuel regn ude) og spændes på din cykeltaske med blæksprutte-elastikker.
 • Lad være med at pakke flere løse ting i sorte sække, som spændes på cykeltasken eller bagagebæreren. Det er rigtigt træls at bruge 7 dage på at samle sine ting op for hver 500 meter.
 • Drikkedunk
 • Regntøj – eller i hvert fald en regnjakke. Hvis I alle sammen husker det, så slipper vi nok for regn.
 • Lad stavlygten blive hjemme. Der er ingen grund til at slæbe rundt på 4 kg batterier.
 • Medbring din spejderdolk hvis du har sådan en


Spejderledere:

På turen deltager Chris og Jan – toptrænede elite-spejderledere der kan overleve i den barske natur kun iført en dåseåbner og en hårnål. Hvis der er behov for det, kan Jan træffes på mobil 2040 8669.


Yderligere information:

Alle forældre inviteres til at møde op på onsdag den 8. juni kl. 19.45 i Wigwam, hvor vi vil svare på eventuelle spørgsmål omkring sommerlejren.


Med spejderhilsen


Tanja, Chris og Jan   
Spejderledere    

Mads, Simon og Jens
Patruljeledere

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar