Clo Race ved Ålborg Søspejderne

Sidste weekend i september, tog tre modige søtropspejdere til Ålborg til Clo Race. Vi er de seneste par år blevet inviteret, men det har desværre ikke passet ind. I år havde vi dog tre modige søspejdere, der gerne ville prøve kræfter med racet. Sølederne bakkede naturligvis op om deres ønske, stoppede dem i bilen og kørte nord på.

På den 2 timer lange køretur, var humøret højt. Der var ingen tvivl om at søspejderne glædede sig, men også var lidt spændt på hvad der mødte dem. Da vi ikke tidligere har deltaget i løbet, var alt ukendt. Dels løbet, men også farvandet.

I Ålborg blev vi taget godt imod af deres sø-trop, der stod klar med pandebrød og pandekager. De viste derefter vores søspejdere rundt på havnen, og udpegede de stop der ville være på aftenens sejlads. Det var meningen, at de skulle have sejlet en tur om eftermiddagen, for både at lære farvandet men også weekendens fartøjsføre Ask (Ålborg sø-tropspejder) at kende. Vejret er jo som der er, og vi kan ikke styre det, selvom vi ville elske at kunne det! Der var for meget vind, men også meget strøm i fjorden, så derfor blev vi på land for at hygge og slappe af om eftermiddagen.

Clo Race er et natsejlads-løb for søspejdere. Posterne på løbet er som regel både på vand og på land. Det er typisk poster, som man kender det fra et løb på land blot til vands.

Årets tema var Italiens Mafioso. Pepperoni Toni svingede pisken under madlavningen og Kaptain Clo blev ”forgiftet” med søspejdernes dårlige pasta og kødsovs, så de kunne ombytte en guldkæde som under Spaghetti Lars´ bisættelse. Guldkæden skulle senere på racet byttes til et par flasker god vin, som skulle bruges til at aflede mafiosoen ved Clo´s begravelse, så søspejderne kunne stikke af med Clo´s kiste.

Racet sluttede med et skattekort med markering af skattens position.

Patruljen med vores søspejdere og Ask lå forrest hele vejen. Som en af vores søspejdere udtrykte det ”Ask er jo ikke menneske. Vi er blevet jagtet gennem hele løbet”. Ja, vores søspejdere var ganske vidst ikke med for at vinde, men det var Ask!

Patruljen vandt også løbet. De var ikke blot de hurtigste gennem løbet, men de fandt også skatten!

Det skulle have været et sejlads-løb, men grundet en del vind, blev det kun til en sejltur, og derefter foregik resten på land. Ca. 12 km blev tilbagelagt på de 9 timer løbet varede.

Vores patrulje tog på løbet for at prøve noget nyt, møde andre søspejdere og få en anderledes oplevelse.

De kom med en sejr, trofæet og en stor pose slik!

Sølederne var overbeviste om, at der ville være ro på bagsædet på hjemturen, men ak nej. Der blevet sunget, grint og pjattet. Vi så tre søspejdere der ikke tidligere havde arbejde sammen i patrulje, men lige her havde de fundet hinanden i et fællesskab!

Vi har spurgt dem om hvad de synes om turen, og deres refleksioner taler vist for sig selv!

”Vi troede kun det gik en vej, da vi kom på vandet – og det var mod broen” (vores søspejdere er ikke vant til så meget strøm i fjorden, som vi oplevede i Ålborg). De sejlede dog så fint til målet uden at drive med strømmen.

”Det har været hårdt, fedt og sjovt”

”Fedt at se andre søspejdere, og opleve hvordan de gør tingene”