Bjørnen sover -sammen med os

Kimen blev lagt til minigrenens nye tradition, da de tog i Skandinavisk Dyrepark for, at sove med bjørne.

Maj måned var nået sin afslutning og det betød første tur udendørs i år i minigrenen.

Vi var 14 minier og 4 ledere (Jan var venlgst udlånt af juniorerne), der tog på bjørnetur.

Turen til Djursland er lang og kringlet, så minierne blev læsset i toget til Århus. Herfra skulle vi videre med bussen og oprindeligt var det meningen at hele denne tur skulle tilbagelægges med egen bagage på ryggen, men da der heldigvis var ekstra plads i Jan´s bil kom det med her. Det var så også godt nok, for da vi nåede Århus, måtte vi spæne det bedste vi havde lært for at nå bussen.

Vel ankommet til dyreparken måtte vi vente på Jan, da han havde alle madpakkerne bag i bilen.

I Skandinavisk Dyrepark blev vi taget rigtig godt imod. Dyrevejllederne var fantastisk gode til at sørge for os og fortælle en masse spændende ting om alle parkens dyr.

Kl. 3 var vi nede at se bjørnene blive fodret, det var rigtig spændende, for nu fik vi også set hvor vi skulle sove om natten, nemlig på gangbroen ude ved de store brune bjørne.
Resten af dagen gik med at gå rundt i parken og se alle de andre dyr; ulve, polarræve, røde ræve, rensdyr, kronvildt m.v.
Alle minierne fik vist også klappet parkens store tv-star Rudolf, samt rykket en del af hans vinterpels af.

Kl. 17 lukkede parken for almindelig besøgende og nu fik vi parken helt for os selv.
Vi fik nu også den store legeplads for os selv, så der var masser af plads at boltre sig på.
De fleste minier hoppede på de store hoppepuder og Gustav øvede og øvede og øvede sig i at kaste med lasso omkring gevirerne.
Til aften grillede vi bjørnebøffer og spiste masser af salat og brød.

Da Andreas (en dyrepasser) var færdig med aftenfodring kom han over til bjørnene. Her fortalte han os en helt masse spændende om de store bjørne og svarede på alle de gode spørgsmål minierne havde.

Derefter var det tid til at finde nattøj og soveposer. Da alle var klar gik vi ud på gangbroen. Her sørgede lederne for at putte at spejderne godt ned i poserne, for der var skyfrit og lidt køligt og alle spejderne skulle sove under åben himmel.
Det var en smuk aften, vinden blæste kun ganske let og når man kiggede op, kunne man se stjernene på himlen og høre bjørnene lunte rundt i anlægget.
Der var snart ro på børnene og også lederne krøb i poserne.
Hele natten traskede bjørnene med mellemrum rundt og ved 6-tiden var to spejdere vågne og lå og kiggede ud på bjørnene der tog sig en morgendukkert.

Da kl. var otte, var bjørnene gået helt til ro og lederne måtte vække spejderne, der åbenbart havde brugt ret meget energi om lørdagen. (De havde rent faktisk også gået ca. 10 kilometer i løbet af dagen og hoppet henved 5 km på hoppepuderne).
Nu pakkede vi soveposer sammen og oppe i cafeen var der disket op med det helt store morgenbord, hvor alle mand tog godt fra.

Søndag fik spejderne først en lille rundvisning på loftet, hvor dyreparkens historie var udstillet. Og kunne konstatere at Dyreparkens fremtidsvision er at have mammut i parken i 2014.
Derefter havde børnene mulighed for at gå rundt på egen hånd i parken.

Til middag, gik vi samlet over at se ulvene blive fodret. Her fortalte de at de havde små ulveunger der var 14 dage gamle, desværre fik vi dem ikke at se, da de først kommer ud af hulen efter 3 uger.

Da spejderne også var blevet fodret, kunne vi lige nå et sidste kig til bjørnene inden vi måtte pakke vores trækvogne og gå imod parkens indgang. Her stod nemlig alle forældrene og ventede spændte på at se deres børn igen. Nogen af forældrene havde endda savnet deres børn så meget, at de var kommet en hel time inden turen sluttede.

På slaget tre, sluttede spejderbror turen af og 14 trætte spejdere og 4 trætte ledere kørte hjem til Horsens. En stor oplevelse rigere.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar