Spejderarbejde på Søndergade

“Det var en stor succes,” udbryder Mette Ragn, gruppeleder hos Erik Menved Spejderne, da hun fortæller om deltagelsen i arrangementet Sport & Spare times den 2. september på Søndergade.

Arrangementet blev afholdt sammen med 16-18 andre foreninger med så forskellige aktiviteter som squash, linedance, floorball – og så altså spejdere. 6 ledere og en flok spejdere repræsenterede fra klokken 10-15 spejdernes arbejde.

“Der skulle være noget for alle størrelser,” fortæller Jørgen Krum, der er leder for juniorspejderne, der er de 10-13 årige spejdere. “For de voksne var der blandt andet opstillet et stort spidstelt, også kaldet en lavu, med en ovn inden i. Det gav mange kommentarer om luksusspejdere, hvilket vi kun kan besvare med, at det jo bare er fordi vi bruger vores udstyr hele året rundt. Ikke kun når det er nemt og behageligt.”

Arrangementet var dog især rettet mod at inspirere børn til nye fritidsaktiviteter, og derfor var der naturligvis også masser for børnene at se på og røre ved.

“Vi afholdte båltændingskonkurrence, hvor der var mulighed for at konkurrere med vores spejdere om at tænde bål hurtigst uden brug af lighter eller tændstikker,” fortsætter Jørgen Krum. “Og der var også mulighed for at lave toasts og pandekager på vores bål og lege med store sæbebobler.”

Spejderne lavede abehænder, der er små knob-bolde, der er klassiske for spejderne. Dem fik interesserede børn med hjem sammen med informationsmateriale om spejderne.

“Vi havde slet ikke vanskeligt ved at fange folks opmærksomhed. Faktisk behøvede vi slet ikke indfange dem på gaden,” uddyber Mette Ragn. “Der blev skabt rigtigt mange kontakter og nye spejdere er der helt sikkert også kommet ud af det. Og så elsker vi jo bare at komme ud og vise flaget.”

Billeder fra arrangementet kan ses herunder.