Nyt fra Mikroerne

Så er det endnu engang blevet tid til en opdatering på, hvad mikroerne har lavet de sidste måneder. De har været igennem flere lærerige og spændende aktiviteter herunder førstehjælp med fokus på bl.a. farlige kemikalier, bålsikkerhed og almindelige skræmmer. Vintermånederne har vi også udnyttet til at blive trygge i mørket uden tændte lommelygter, og kræver at flytte nogle grænser for flere af vores mikroer.

Et andet tema, der har fyldt meget er ”cirkusartist”. Her havde et par tropspejdere stået for at planlægge møderne, der kulminerede i vores helt eget mikrocirkus, hvor forældrene blev inviteret og kunne opleve linedansere, tryllekunstnere, klovne, farlige dyr og akrobater. Mikroerne havde selv en masse gode ideer til, hvad der skulle være med i deres cirkus, og de var super dygtige alle sammen og fik velfortjente klapsalver bagefter.

De sidste par måneder har mikroerne også lært at bruge en trangia samt noget om klimaet. Arbejdet med trangiaer har naturligvis budt på madlavning, der altid er et hit, men også stafet for at finde de rigtige dele og kunne samle trangiaen.

For at få klimamærket har mikroerne bl.a. lært om forskellige energikilder, affaldssortering, genbrug og vi har genbesøgt vores vilde oase, så den er klar til foråret.

Siden sidste nyt fra mikroerne har de også været på to ture. En mikrotur, der bl.a. bød på en 6 km lang gåtur med sin bamse under armen, der undervejs fik brug for lidt førstehjælp. Mikroerne var også godt repræsenteret til gruppeturen, hvor temaet var Smølferne. Her havde mikroerne gjort meget ud af at gemme deres slik for slikkontrollen ved indgangen og blev i løbet af weekenden testet i deres smølfefærdigheder sammen med nogle af de ældre spejdere.