Nyt fra mikroberne november 2016

Vi har nu afholdt to møder siden opstart af mikroberne. Det har været et par rigtig gode møder, hvor både børn og voksne har vist stor entusiasme og samarbejde.

På første møde havde vi troldetema. Det blev fremstillet troldesuppe med diverse “skumle” troldeingredienser og naturtrolde af alt godt fra skoven. Børnene fik denne dag (under overvågning af de voksne) lov til at snitte med kniv. Det vakte stor glæde hos børnene, at få lov til at bevise de sagtens kunne bruge en skarp kniv uden at komme til skade.

Andet møde (og det seneste møde vi har holdt) gik med fremstilling af marmelade, smør og kastanjeorme. Familierne skulle selv tænde op i bålene og klargøre frugterne til marmeladen. Alle klarede opgaverne til topkarakter. Der kom liv i bålene og gryderne med frugterne æble, jordbær og græskar blev sat til at koge.
Mens marmeladen kogte, skulle de voksne ryste fløde til smør i en pose. Imens lavede børnene kastanjeorme med øjne og hat. Som afslutning på mødet, smagte vi på smør og marmelade på medbragte boller.

Næste møde er d. 27.11.2016 kl 13.30. Vi skal have besøg af en spændende gæst, som skal inspirere både børn og voksne.

Du kan se billeder fra oktober her.