Juniorjuleturen

Så er juniorerne hjemvendt efter deres årlige juletur i WigWam (ja, det er jo faktisk sidste år de gjorde det…)

Juniorerne ankom fredag aften og der gik ikke længe, inden de skulle løse deres første opgave. De skulle nemlig bygge et stativ til vores juletræer, som vi sælger hvert år. Efter lidt startvanskeligheder fik de endelig det hele op og stå og det blev ganske godt.

De fik herefter indlogeret sig i vores spisesal, som lederne havde omdannet til sovesal med biograf. For juniorernes juletur handler om at hygge sig og blive socialt bundet sammen – og så selvfølgelig også om at se en hel masse film. Lederne bestemte den første film, så vi var sikre på, at de også fik lidt dansk klassisk filmhistorie i denne weekend. De skulle nemlig se filmen Martha. Efter filmen skulle juniorerne traditionen tro have Leons hjemmelavede burgere, som altid er et kæmpe hit. Efter burgerne stod det ellers på den ene film efter den anden og der blev slukket omkring kl. 3 om natten, hvor alle børn var gået kolde. Så kunne lederne også godt gå til ro.

5 af juniorerne havde valgt at sove nede i vores shelter, eftersom de er i gang med at tage shelter mærket og de havde haft en helt fantastisk nat, da vi vækkede dem lørdag morgen.

Lørdag morgen startede de spejdere, der ville prøve på 24 timers mærket, hvor de skal holde sig vågne i 24 timer. Alle spejderne var med på forsøget og skulle nu holde sig vågen til kl. 8:30 søndag morgen.

I løbet af lørdagen havde spejderne et par aktiviteter. De pyntede nogle af juletræerne og lavede toast over bål. De blev introduceret til spillet pind, som de fandt vældig morsomt, og hen på eftermiddagen skulle de lave gammeldags æblekage til om aftenen. Æblegrøden skulle selvfølgelig laves over trangia. De blev ganske gode alle sammen. Efter alle aktiviteterne trak juniorerne sig ind i spisesalen og filmene blev sat på en efter en. Indimellem skulle de dog lige ud og hjælpe med at lave aftensmaden og desserten færdig.

Juniorerne kæmpede en brav kamp for at holde sig vågne i 24 timer – inklusive lederne. Men de måtte alligevel give op én efter én. Der var dog en enkelt junior, som formåede at holde sig vågen i 24 timer, hvilket var rigtig godt gået. Hun så da også vældig træt ud, da hendes forældre hentede hende. Lederne kunne heldigvis køre lidt i vagtskifte, så vi kunne sikre os, at juniorerne rent faktisk holdt sig vågne og strege dem, der var faldet i søvn, på listen.

Søndag skulle de alle sammen hjælpe med oprydningen og da det var klaret, kunne de smutte hjem og få slappet lidt af. Og måske sovet lidt!

Juniorlederne siger tak for en rigtigt dejlig juletur.

Julejuniorhilsener,
Juniorlederne