Erik Menved Spejdernes 100 års jubilæum

Den 8. juni 2024 fejrede vi vores 100-års jubilæum med en storslået fest hele dagen i vores kære Spejderhytten Wigwam i Horsens.

Dagen var fyldt med underholdende aktiviteter for både gamle og nuværende spejdere, forældre, ledere samt inviterede gæster fra nær og fjern. Der var alt fra naturbingo, kæmpesæbebobler og mælkekasseløb til hoppeborg og klatrevæg. Til trods for en noget regnfuld dag var der hyggelig stemning hele dagen – vi er vel spejdere. Stemningen blev måske også hjulpet godt på vej af alle vores overdækkede områder, hvor man kunne søge ly under de værste byger og snacke i alt fra popcorn og slushice til hotdogs, pølsehorn og pizzasnegle, der blev produceret i rå mængder.

Vi havde håbet at gense mange venner af huset, og det er da også helt sikkert, at gamle venskaber og glade gensyn prægede hele dagen i stor stil. Ikke mindst i eftermiddagstimerne omkring den officielle reception, hvor det myldrede til med gæster.

“Gennem de sidste 100 år har vi været et sted, hvor børn og unge i Horsens har kunnet mødes, lære og vokse sammen,” sagde gruppeleder Ulla Buck blandt andet under talen til receptionen. “Vi har oplevet årgang efter årgang af nye spejdere lære spejderfærdigheder her, tænde deres første bål og slå telt op for første gang. Allermest stolte er vi dog af alle de venskaber, som vi ved, er blevet grundlagt hos Erik Menved Spejderne gennem de sidste 100 år. Venskaber, der varer livet ud.”

100 år er en imponerende milepæl for en lille lokal forening, der dog gennem årene er vokset til en af landets største spejdergrupper. For at give et indtryk af vores lange historie, og hvor meget der faktisk er sket på 100 år, var der i den store multisal i Wigwam opstillet en stor udstilling med billeder, artikler og genstande fra 100 år med Erik Menved Spejderne. Udstillingen var et velbesøgt sted dagen igennem, hvor der blev bladret i gamle tropsdagbøger, kigget på lejrskind og vendt og drejet på de opstillede trofæer.

Efter den officielle reception, der også blev besøgt af borgmester Peter Sørensen, var der naturligvis kagemand til alle fremmødte. Til de yngre – og alle øvrige barnlige sjæle – fortsatte dagen med god underholdning med Honningbandens hatteteater, inden den åbne del af dagens program sluttede. Resten af dagen og aftenen var forbeholdt nye og gamle Erik Menved Spejdere, hvor der blev disket op med både trylleshow, store mængder helstegt pattegris og leveret musik for store og små af Kragh Band.

Vi vil gerne give en stor tak til alle fremmødte, der var med til at skabe en uforglemmelig dag, som vi har glædet os meget til. Bortset fra lidt mere solskin, så kunne vi ikke have ønsket os en bedre 100 års fødselsdag.

Tusind tak og kærlig spejderhilsen
Alle os fra Erik Menved Spejderne