Beretning 1998 – mikroleder

Foråret 1997 havde vi 8-10 mikroer i snit, det var fint for så havde Lars og jeg tid til at lære hinanden at kende og finde ud af hvad vi ville fremover. Jeg vil her sige at al begyndelse ikke behøver at være svært – det kørte bare der ud af. Meget har vi da også lavet, blandt andet: Vi har brugt mange møder ude i naturen, fundet vores sted, som besøges cirka en gang om måneden – vi har været på forårstur i Tudsdam, madpakken blev spist ved vandet, men hjemturen gik over stok og sten i et forrygende snevejr! Vi har lavet lejrposer – øvet os i at stille telt op – lavet køkkenbord og affaldsstativ. En tur i svømmehallen blev det også til. Med divisionen var vi først til mikrodag i Madsbyparken, hvor vi var på stjerneløb. Ud og Se, ja det gjorde vi såmænd med DSB.
Sommerlejren var også et divisionsarrangement, som gik til Toggerbo på Djursland, hvor der deltog 7 mikroer, et forældrepar (som gjorde et forrygende godt stykke arbejde) og så Bossen her. Vi havde nogle gode dage både med et heftigt tordenvejr og masser af solskin. På lejren var vi til OL – en hel dag på stranden – lavede batik bluser og en tur i Djurs Sommerland.
Efter sommerferien var vi ikke mange mikroer – skete der en eksplosion eller hvad?!? I hvert fald gik der ikke lang tid inden vi var rigtigt mange (16). Lars og jeg måtte have mere hjælp ud over Michelle, der primært er der for at hjælpe sine 2 små brødre, der ikke har noget sprog. Vi var heldige; Claes havde lyst og tid til at trække i uniformen og Lars (Peters far) kommer til mikromøderne i det omfang hans arbejde tillader det. Af aktiviteter i andet halvår af 1997 kan blandt andet nævnes Middelalderfestivalen og oprykningsweekenden. Oprykningsweekenden var en stor oplevelse med et spændende ritual på Slangebjerget. Til Middelalderfestivalen vil vi prøve at lave lidt mere for de mindste spejdere i 1998. Vi havde meget travlt med pandekagebagningen, så det var svært at inddrage mikroerne – men stemningen fik de da.

Vi var igen en tur i svømmehallen og med hjælp fra 2 mødre fik vi syet en hel del lagner om til cirka 45 lejrposer – som mikroerne dekorerede med stof tusser og satter snore i. Tudsdam hytten besøgte vi også her i efteråret, vi var på skovnisseløb, hyggede os ved lejrbålet selvom det småregnede. Søndag eftermiddag kom alle forældre og søskende til kaffe, de skulle selv medbringe en kage til det fælles kaffebord – der var mange lækre sager. Mens nogle gik en tur med ungerne i området var der mange hænder til oprydningen, så det var hurtigt klaret. Til afslutningen var vi rigtigt mange børn og voksne til at stå rundt om flagstangen og alle sang Spejderbror – det var en dejlig fornemmelse. Her på det sidste er vi begyndt på emnet “ting i træ” – mikroerne er utroligt glade for at sidde og afbarke og snitte i grene med vores mikrosave, og har lavet en flaskeåbner ud af en gren og 2 skruer og en del sandpapir. Lige nu er vi i gang med at lave knagerækker af sidste års juletræer – det går der et par møder med endnu sideløbende med andre aktiviteter.
Jeg vil her til sidst benytte lejligheden til at takke alle mikroer – forældre – hjælpere og ikke mindst mine 2 assistenter for et godt år og glæder mig meget til endnu et.

Mange store mikrohilsner
“Bossen” alias Gitte

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar