99 års fødselsdag for EMT

Erik Menved Spejderne blev 99 år

Så vidt vi kan finde ud af blev Erik Menved Trop dannet den 18. maj 1924 ved en sammenslutning af to gamle drengespejdertroppe. Sammenslutningen skulle have sit eget navn og man valgte at kalde den nye trop Erik Menved Trop.

Det fejrede vi, de nuværende medlemmer af Erik Menved Spejderne, den 24. maj om aftenen med et lille løb i Bygholm Park.

Patruljerne fra trop og junior gik på et Woop-løb, hvor de skulle svare på 8 ”Verdens farligste” spørgsmål. Spørgsmålene var bl.a., hvad er verdens farligste job, verdens giftigste plante, verdens farligste land, og verdens farligste dyr for mennesker, ruten var lagt på ca. 6 km rundt om parken, men tiden havde løbsarrangør stærkt undervurderet for patruljerne var færdige med løbet allerede efter ca. 40 min. Til gengæld hjalp de med at arrangere en lagkagebar på toppen af Erik Menveds gamle borgruin i parken og piskede ca. 4 liter kagecreme til alle.

De yngre patruljer havde 6 udfordringer på plænen nedenfor borgruinen med bl.a. mælkekassestabling. Den højeste stabel nåde op på 13 stk. Der var lavet et bombefelt, de besøgte parkens insekthotel, skulle have foldet papirskibe, men på grund af lav vandstand i åen blev det til papirshatte i stedet, 5 mands patruljeski blev også prøvet af og de fleste nåede forbi posten med ”troldesnot” også kaldet Oobleck eller ikke-newton væske. Alle patruljer fik udleveret ting til en lagkage efter egne ønsker (efter de var blevet enige).

Til sidst samledes alle ca. 80 tilmeldte sig på toppen af borgruinen eller slangebjerget som den også hedder på grund af den snoede sti, der løber rundt om højen. Her blev der kreeret og fortæret 12 lagkager og drukket en del saftevand. Vi sluttede af med et spejderligt tjikkerlikker-råb.