Ved indvielsen af WigWam den 28. januar 2006

En flot hytte, en gennemtænkt hytte og en meget funktionel hytte – det er her vi står i dag. Det har været et langt sejt træk at nå hertil, men også meget lærerigt. Det har været meget learning by doing men absolut spændende.

Spejderen i år 2006 er en anden end spejderen i 1924. Samfundet har ændret sig voldsomt og det slår selvfølgelig også igennem i vores spejdergruppe i dag.

Morsealfabetet er dømt ude og er blevet til en sjov kode – nu bruges mobiltelefonen.
Et almindeligt kompas er snart erstattet af en håndholdt GPS’er.

Der er dog nogle værdier som stadig rækker tilbage til Baden Powells tid og starten af spejderbevægelsen i starten af det sidste århundrede. I dag kalder vi dem de Blå Værdier der kort kan beskrives med disse ord:
• Kammeratskab,
• tage Ansvar,
• Friluftsliv, og
• Sjovt og udfordrende
De er så at sige vores rødder. Rødderne, som vi prøver at pleje og passe på har også en historie. Erik Menved har en historie som går rigtig langt tilbage, det er vi stolte af og skal prøve at bevare.

Men spejderen i 2006 har mange flere muligheder, tilbud og måder at være sammen om vores spejderværdier på.

Arbejdet med knob og reb og rafter er stadig en stor del af spejderlivet – det er der tænkt på. Vi har masser af plads ude at boltre os på, der er både skov og sø lige i nærheden og skulle vejret være meget imod, kan vi bare slæbe rafterne herind, det er da herligt!
Vi har god plads til at sove ude i det fri og lave mad over bål. Og nu kan selv en snestorm ikke ændre vores program, for vi tænder da bare bålet til snobrødene indenfor i stedet. Altså efter vi har fået opsat vores skorsten.

Men i dag foregår der også spejderarbejde i cyberspace
E-mail og messenger er tidens svar på breve med porto
.– det er der tænkt på og derfor får vi installeret internet i WigWam.
Det er alle disse muligheder, de kendte og dem vi endnu ikke kan forestille os, der er vores vinger.

Vi er en bevægelse med rødder og vinger.

Med vores nye hytte får vi de bedst tænkelige rammer til at søge tilbage til rødderne og dyrke spejderfærdighederne og opfylde spejderværdierne men også at prøve vingerne af og styrke dem. Det er vi meget taknemmelige for.

Fra lederside er vi glade for at fået muligheden for at deltage aktivt allerede fra idéfasen. Det skal ikke underkendes, at den oplevelse er med til at styrke sammenholdes lederne i mellem. Og uden ledere var der ingen spejdergruppe. Det er nemlig lige dér – i det dynamiske samspil mellem ledere og børn, at idéerne fødes og tanken om at teste ideen omsættes til noget konstruktivt. Vingerne prøves af!

På Erik Menved Spejdernes sidste grupperådsmøde, som er gruppens generalforsamling, blev vores vision præsenteret, den indeholder bl.a. følgende:

Hos Erik Menved Spejderne vil vi bestræbe os på:
At få og fastholde 200 spejdere
At få og fastholde ca. 30 ledere
At være synlige i lokalsamfundet
At skabe gode faciliteter for vores aktiviteter.

Her har vi fået fantastiske rammer til at kunne fortsætte arbejdet med at opfylde vores egen vision og samtidig opleve spejderværdierne. Vi glæder os til arbejdet.

Så på alle spejdere og lederes vegne vil jeg gerne takke for den positive opbakning til dette store projekt. Tak fordi det blev gjort muligt. Tak specielt til Per Wohlert og Svend Skou, som har lagt mange mange timer i projektet – uden jer var vi ikke nået så langt.

Ellen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar