Tropsdagbog januar 2011

Dagbog for troppen januar 2011

 

Tirsdag d. 4. januar

IMAG0180.jpg

Så er vi igang igen. Vi tog hul på 2011 med en kokkedyst på trangia. De 3 nye patruljer fik udleveret hver en trangia og en bunke basisvare. Der var 1 kyllingebryst, noget bacon, grøntsager og ost og pasta, ris og kartofler.

Derud over var der et bord med kryderier og sovse til deling

Så kunne de ellers gå i gang og inden længe lugtede hele multirummet dejligt af stegt bacon. Troplederne kunne ikke være i tvivl om at det indgik i de retter de senere skulle prøvesmage.

I en time blev der skrællet, snittet, revet, kogt og stegt. Og man skal være krativ når man skal lave hele menuen på en trangia. En patrulje have fundet ud af at de kunne koge både ris og pasta i den samme gryde, bare de lige kom pastaen i et kaffefilter først.

Kl. 20.55 var alle 3 patruljer klar til at aflevere en ret, ja en patrulje afleverede enda 2 retter.

2 meget positivt overraskede tropledere kunne så gå i gang med at prøvesmage og der blev seriøst smagt, bedømt og voteret. Utroligt så forskellige rettet de kunne få ud af de samme ingredienser

Patrulje 1

IMAG0183.jpg

Patrulje 2

IMAG0182.jpg

Patrulje 3

IMAG0181.jpg

 

Peberfrugt snack og pasta med kylling i tomat og gulerods/æblesalat.

En lækker omgang, som var tæt på at vinde, kun fratræk af point for manglende oprydning kostede dem sejeren.

vinderen efter at det blev opdaget at patrulje 1 ikke havde klaret oprydningen, serverede:

En meget lækker Pasta Carbonate og kylling i tomat/cola m. ristårn og gulerods/æblesalat m. tranebær

“RETTEN”

Råstegte kartofler, peber omelet, stegte kyllingestrimler og gulerods/æblesalat.

En rigtig lækker anretning, som ville have haft rigtig gode changer, hvis kokkene havde været lige så glade for salt og kryderier som dommerne

Vinterheik 8. – 9. januar

IMG_7919.JPG

Lørdag morgen mødes vi kl. 9 i Wigwam og stoppede spejdere og rygsække ind i Tinas bil. Godt at det er en KÆMPE STOR Peugeot 106 ;o) 

Vi kørte til Vejle hvor vi mødtes med spejdere fra Vejle, Hovedgård, Barrit, Nim og Bryrup. I alt 29 spejder skulle ud på de isglatte veje og stier. Mens et par stykker tog sig af hytten og maden.

Vejret var lidt lunefuldt, det var ikke så koldt, men en gang imellem dryppede det lidt.

Men det blev en god tur. Vi startede med at følge Bindeballe stien til Skibet. Her holdt vi frokost pause ved Kirken. Her efter gik vi bagom tilbage til Vejle. Vi måtte bestige en “Bjerg” for at få en kop kakao, men det var nu hyggeligt at møde et bål og en kakaogryde midt i skoven.

Da vi nåede tilbage til Vejle, hvor vi skulle sove i 1. Vejle pigers hytte, blev det noget farefuldt, for fortovene var mange steder spejlblanke. Både Tina, Mads og Rasmus (i nævnt rækkefølge) måtte da også ned og ligge.

Godt brugte nåede vi dog frem til hytten, hvor resten af aftenen stod på svensk pølseret, spil og hygge.

IMG_7931.JPGIMG_7939.JPGIMG_7940.JPG IMG_7943.JPGIMG_7947.JPG

Tirsdag d. 11. januar

IMG_7989.JPG

I dag var det med fare for liv og lemmer at spejderne ankom til hytten. Udenfor var alt dækket af is og lige inden mødet var det begyndt at sne så man ikke længere kunne se hvor man kunne træde og hvor ikke.

Men selv om mange kom glidene til hytten og flere havde været nede og ligge, var der ikke nogen der kom alvorligt tilskade.

Det var vores sidste møde sammen med Rosi og Sebastien fra Australien, de havde derfor taget kage med.

Det blev supleret med chokolade boller, som Line og Jonathans patrulje bagte i køkkenet, mens de to andre patruljer havde slået sig sammen og legede med ild ude i sneen.

I kan se en lille film på Youtube – http://www.youtube.com/watch?v=aw0Jmvwwd_Y

IMG_7991.JPGIMG_7996.JPGIMG_7998.JPGIMG_7999.JPGIMG_8000.JPG

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar