Spejderdolken og våbenloven

Den aktuelle debat i medierne omkring våbenloven gør, at det vil være på sin plads at gøre et par ting klart vedrørende spejdernes dolk. Spejderne er nemlig, ligesom fx lystfiskere, nogle af dem der har lidt udvidede beføjelser i forhold til at bære kniv.

Som spejder må man bære en spejderdolk, så længe bladet er under 12 cm – det gælder for alle gængse dolke købt hos SpejderSport og lignende steder. Tilladelsen til at bære spejderdolk på offentlige steder gælder udelukkende, når man er til spejder (fx møde eller tur) eller på direkte vej til eller fra et spejderarrangement. Fx vil det ikke være lovligt at tage en dolk med i skole, blot fordi man skal til spejder efter skoletid.

Udtrykket ”at bære kniv” dækker også over at have en kniv i fx rygsækken. Man må under ingen omstændigheder bære knive med et blad på mere end 12 cm og kniven skal kunne defineres som en ”almindelig spejderdolk”. Det er ikke tilladt at bære kasteknive, springknive, enhåndsbetjente foldeknive o.l.

Men det er vigtigt, at I husker at tage dolken med ud af bilen igen, når I kommer hjem. Bliver den glemt på bagsædet eller i dørens sidelomme, og følger med bilen ud på den næste køretur til supermarkedet, så er den ulovlig. Og konsekvenserne kan desværre være store!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar