Sommerhilsen fra Gruppelederen

 

Sommeren er kommet og Erik Menved Spejdernes sommerlejre står for døren.

Jeg er ret sikker på, at alle vores fantastiske ledere er glade for, at det også i år kan lade sig gøre at afholde en sommerlejr med spejderne. Sommerlejren er altså årets højdepunkt i spejderverdenen. Det har jo været et år med op og nedture, men jeg synes faktisk, at Erik Menveds ledergruppe har gjort et fantastisk og meget engageret arbejde gennem hele året med de restriktioner, der har været gældende henover perioden. Det skal de virkelig have en stor tak for. Det viser sig nemlig, at vi ikke har mistet spejdere på grund af epidemien, tværtimod har vi fået spejdere. Det er da fantastisk. Lige nu er vi oppe på godt 170 korpsmedlemmer, det største antal i mands minde, så spejder er virkelig meget populært lige for tiden.

Vores søspejdere tager på Sølandslejr på Thurø midt i sommerferien. Det er første gang Erik Menved spejdere deltager på en Sølandslejr og kommer dertil ad søvejen. De har lejet et stort spejderskib og nogle af de ældste sejler vores egne både til lejren. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse for dem at møde andre søspejdere og dermed få nogle gode kontakter, så vi er spændte på at høre nyt derfra.

Mikroberne har allerede haft deres sommerafslutning i Åbjergskoven, hvor de var på et sjovt og udfordrende løb med poster og hyggede med pandekager og hjemmelavede naturvendespil.

Vores efterhånden meget store mikroflok tager en enkelt overnatning i telt på Hjarnø. Der er endda nogle deltagere, der kun har været med til spejder få gange, så det er godt gået.

Minierne bliver også i nærheden af Horsens i år. De tager cyklerne til en kendt hytte, hvor de har været tidligere på en dagstur. Men de kommer nu til at overnatte i telt. De får besøg bl.a. af kommunens naturvejleder som vil hjælpe dem med at undersøge vandforholdene ved Sondrup strand.

Junior og trop har igen i år valgt at tage på tur sammen. De har allerede været på en længere træningstur inden afgang, så alle er klar, for de skal nemlig cykle i det sønderjyske langs grænsen. Det bliver sikkert hårdt men med garanti også sjovt.

Seniorklanen har endnu ikke besluttet sig for hvornår, hvor deres sommerlejr bliver afviklet. Men jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal finde på noget sjovt. De ligger nemlig ikke på den lade side, vores dejlige store seniorklan.

Tak for et trods alt godt spejderår. Lige efter sommerferien, den sker der jo en rokering, hvor mange spejdere skal flytte fra en gren (som det hedder i spejdersprog) til den næste og have nye ledere. Vi håber på, at oprykningen i år kan lade sig gøre, som vi har tradition for. Men det vil der komme yderligere information om både på mail og på Facebook, når vi er helt sikre på, hvad der er muligt i år, men datoen ligger fast den 14.-15. august, så det er lige efter sommerferien og nogle grene har valgt ikke at holde almindeligt spejdermøde i ugen lige efter ferien, så for dem bliver oprykningen det første møde efter sommerferien.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig dejlig sommer med sol på næsen, sand mellem tæerne og nogle skønne dyp i det blå hav. Vi ses om godt en måned til et nyt, spændende og sjovt.

Spejderhilsen
Ellen Bernth
Gruppeleder