Regler – Knivforbud

Ifølge våbenloven er det som udgangspunkt forbudt at bære kniv på offentlige steder. I loven findes dog visse undtagelser:
– Lommeknive med et blad på under 7 cm er fortsat lovlige
– Det er tilladt at bære almindelige knive (herunder spejderdolk), hvis det sker som led i erhvervsudøvelse, til brug ved jagt, lystfiskeri eller sport eller har et lignende anerkendelsesværdigt formål.

I ministerens bemærkninger til lovforslaget siges direkte: “F.eks. vil spejdere således fortsat kunne bære kniv” (underforstået: på offentlige steder). Det betyder i praksis, at spejdere kan bære almindelig spejderkniv ved spejderaktiviteter. Også på offentlige steder må spejdere bære kniv, når det sker som led i et spejderarrangement, f.eks. når man er på vej til eller fra møde eller på tur og lejr.

For at undgå tvivl, vil det være overordentligt hensigtsmæssigt kun at bære spejderdolk, når man er i uniform. Endelig skal det understreges, at tilladelsen kun gælder almindelige spejderdolke med et blad på under 12 cm. Det er fortsat forbudt – også for spejdere – at bære store knive eller f.eks. bajonet på offentlige steder. Udtrykket at “bære kniv” dækker også at have en kniv i f.eks. rygsækken.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar