Nyt fra minigrenen

Alle var glade, vi kunne holde sommerlejr for minierne. Det blev besluttet at vi ville cykle til vores lejr, så vi valgte Tudsdam hytten i Sondrup bakker som vores lejrsted. Der var overvældende tilslutning til turen, som startede ved Husodde Citycamp, hvor bagagen blev sat af i trailere, så vi kun havde en lille turrygsæk med på vores cykeltur. Alle 29 børn og 5 voksne blev udstyret med gule sikkerhedsveste og så var vi klar.

Frokostpausen blev holdt med den smukkeste udsigt over Horsens Fjord, Vorsø og Brakøre.

Alle nåede trætte og glade frem til hytten efter 16 km uden uheld og punkteringer. Der blev slået telte op til overnatning og så blev der spillet rundbold, så der var stadig en rest energi i de unge mennesker.

Næste dag gik turen til Søvind på cykel for lommepengene brændte i lommerne. Mandag havde vi en aftale med kommunens naturvejleder ved Sondrup strand, så der cyklede vi ned efter morgenmad og havde frokosten med, så vi kunne lave toast på bål. Vi havde også en oplevelse med politiet, som var der for at finde nogle løse hunde, den opgave var der nogle spejdere, der lige klarede og fik ros af betjenten for godt arbejde. Det blev en dag med badning, lidt solskoldning og naturvejleder Torke havde et meget interesseret publikum i den gode times tid han tilbragte med os. Vi havde lånt vandkikkerter, net og forstørrelsesglas mv. så alle kunne få kigget nøje på det småkravl, der blev fanget.

 

Den sidste dag startede dagen med røræg og bacon for at opnå Baconmærket, som indebærer, at der skal være bacon til alle måltider. Frokosten var bagekartofler med dressing og bacon og til aftensmad, hvor vi havde inviteret alle forældre til grillpølser mv. var der selvfølgelig med bacon til spejderne, så var aftensmaden og Baconmærket klaret.

En rigtig dejlig tur, hvor vi for første gang i mere end et år kunne være sammen med børnene i flere dage.

Her efter ferien har vi så sagt farvel til ca. halvdelen af vores spejdere, som nu er nået op i junioralderen og skal have ny mødedag og nye ledere. Til gengæld har vi fået en ordentlig flok op til minierne fra mikroerne og også en håndfuld ny indmeldte, så der bliver også liv og glade dage på møderne i den kommende tid.

Lederne er klar med aktiviteter og ture til det kommende spejderår.