, ,

Nyt fra Houens Odde

Så der de første to døgn på årets sommerlejr slut, og det vil være passende med et livstegn her fra Houens Odde. Det er mandag, klokken er ved at være 22, og minispejderne er ved at være færdige med deres natløb. Der er lidt forskellige fortolkninger af, hvad et natløb er, hvor det i vore verden er noget der forgår om natten. Hernede betyder det at løbet er slut inden natten er begyndt. Det er egentligt helt fint i forhold til at der er en del spejdere der har fået mindre søvn end normalt, og nok glæder sig til at komme i deres soveposer.

Turen startede som så mange andre sommerlejre, med en masse hårdt arbejde, både for lederne og spejderne(mest for lederne ). Det at bygge en lejr op kræver en del arbejde, hvor opslåning af telte, bygning af div. Pioneringsgenstande er hovedelementerne. Det foregik som så mange andre gange, hvor nogle mente at de havde arbejdet hårdere end andre. Det er som regel dem der er bedst til pioneringsarbejde der mener at de har arbejdet hårdere en alle de andre. En ting er sikkert, og det er at de fleste spejdere fik afprøvet der besnøringskundskaber (både på godt og ondt).

Noget andet de fleste sommerlejres førstes døgn er kendetegnende ved, er at det er der hvor der er mest hjemve. Hjemveen har været betydelig mindre end en normal sommerlejr. Ellers har dagen i dag været kendetegnende ved at vi har været ude på aktiviteter. Vi har startet ud i det små, og det bliver både sjovere og vildere senere på ugen. Dog skal det lige nævnes at juniorspejderne har haft deres første stærkt efterspurgte svømmetur.

Ellers har den seneste nat været en regnfuld nat, hvor vi kom gennem natten uden våde spejdere.

Vores største udfordring er lige pt. MYG. Vi var på forhånd blevet advaret mod de mange myg, og advarslerne var på ingen måde overdrevne – tværtimod. Vi har ikke bare myg – vi har rigtig rigtig mange myg, og man kan først forestille sig hvor mange der er her, når man har været her. Selv med de store mænger Alnok der bliver indtaget, de mange liter myggespray der bliver sprøjtet ud over spejderne, så er der fortsat rigtig mange myg der finder vej til spejdernes spinkle kroppe – utroligt. Vi arbejder målrettet på at myggene ikke skal ødelægger vores sommerlejr med de mange søde Erik Menved spejdere.

Overordnet set fungerer det godt mellem de 28 junior og mini spejdere der lige pt. Er på lejren. De er både søde og tager hensyn til hinanden, og det er vi rigtig stolte af – I (læs forældre og værge) kan være stolte af jeres unger, hver og en. Det fungerer bare hernede.

Der er en del forældre der har spurgt om vi mangler noget hernede på lejren – og de fleste opgaver er uddelegeret til onsdagens forældredag. Det eneste vi ledere savner her på lejren er faktisk lakridspiber – det er underligt hvad man savne når man er på en spejderlejr.

Slut herfra, der vil komme flere historier her fra Houens Odde – vi takker for den tillid som I forældre viser os.

MVH Jørgen Krum og de andre ledere.