Natur – Bi

Et af de mest almindelige insekter, og måske også et af de mest frygtede, er bien. De gul- og sortstribede bier hører til den gruppe af insekter, som man kalder for de årevingede – en gruppe som også hvepse hører til.

I naturen bor bierne i hule træer, hvor de bygger voksplader der kan rumme deres larver. Når bierne flyver rundt fra blomst til blomst er det for at samle nektar og pollen fra blomsterne. Nektaren, der er en sukkerholdig saft fra blomsterne, omdannes til honning i biernes hule, og denne honning samt den indsamlede pollen fodrer bierne deres larver med.

I et bi-bo er der kun een dronning. Det er hende der bestemmer, om de nyudklækkede larver skal blive til arbejdsbier (hunnerne) eller til droner (hannerne). Om vinteren overvintrer dronningen og tusindvis af arbejdsbier ved at klumpe sig sammen, så de i fællesskab kan holde varmen.

Bierne er vigtige for blomsterne, da bierne medbringer pollen fra blomst til blomst. Uden dette, ville blomsterne ikke være i stand til at formere sig og sætte nye frø.

Og for os er bierne jo også vigtige, da det er dem vi får vores honning fra.

På billedet herover er en arbejdsom bi ved at hente pollen fra en rødkløverblomst på engen nedenfor Wigwam. Læs mere under rødkløver om hvorfor den almindelige bi ikke henter nektar fra rødkløver.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar