MUS-løb, maj 2004

Traditionen tro, arrangerede Sct. Georgs Gilderne atter i år MUS-løb for de 6-12 årige spejdere i- og omkring Horsens. Erik Menved Spejderne var ganske godt repræsenteret ud af de i alt 268 tilmeldte spejdere. Det følgende er dog begrænset til en beskrivelse af Mikroernes oplevelser, hvor Anita, Gitte og jeg var med som ledere den dag.

Vi mødte alle op på P-pladsen i Hansted Skov lørdag den 1. maj 2004 kl. 0845. Forud lå en lang dag med spændende opgaver for børnene. Temaet var – foruden historien om Sct. Georg selvfølgelig – at ”Finde Holger”. Den kendte figur var baggrund for historierne på de enkelte poster undervejs. Løbet foregik rundt i hele Hansted Skov, hvor børnene blev gjort opmærksomme på, at de skulle tælle ”Holger-huer”, der var hængt op i miniformat i træerne på skovstierne. Antallet af fundne ”Holger-huer” blev sammen med pointfordelingen på de enkelte poster afgørende for, hvilken placering den enkelte patrulje fik i det samlede resultat.

På møderne før løbet, havde vi øvet med børnene, hvordan de melder til og fra en opgave under løb. Det var nemlig også en del af den samlede vurdering af patruljerne, hvorvidt de var i stand til at lave en korrekt til- og framelding til opgaverne. Vi var nok lidt mere over børnene end normalt den dag, og dette i forsøget på få dem til at gå på linje i patruljerne og nå samlet frem til posterne. Vi tror nok, at de synes, der var lidt vel meget ”kommando” den lørdag, men øvelsen synes at lykkes, idet de blev rigtigt gode til sidst.

Der var udlagt i alt 9 poster, hvor der var alt fra spydkast over møtriktælling til pandekagebagning. En anden var, at børnene skulle finde ”slanger” og ”edderkopper” i et mudret vandhul. Vel vidende om, at disse ”farlige dyr” blot var af gummi, så var alene tanken om, at sætte armen ned i et mørkt vandhul med til, at de gøs en smule. Lige før denne opgave, havde der regnet lidt, og ”bredden” på vandhullet var blevet lidt glat. Det fik Jonathan bekræftet, da han i et uforsigtigt øjeblik gled på ”bredden”, rullede rundt og landede pladask på siden i vandhullet. Nu var hullet heldigvis ikke særlig dybt, men Jonathan blev ganske våd – helt ind til skindet. Heldigvis havde Jonathans mor givet ham tørt tøj med, så efter lidt trøst, et par stykker vingummier, tørt tøj og plastikposer på i skoene, så var humøret atter højt. Vi tror nok, at Jonathans status overfor de øvrige var steget en lille smule efterfølgende – det var nu lidt sejt med den badetur !

Efter nogle hårde timer i Hansted skov, hvor samtlige bakker var passeret op og ned flere gange, så var det en flok på tretten trætte trolde, der nåede Saftevandsland, hvor der sørme også kunne fås kiks. Gensynsglæden med de øvrige var stor, og dagen blev afsluttet med præmieoverrækkelse, hvor vi synes, at vi gerne vil fremhæve, at patruljen – Ulvene – fik en meget flot 2. plads i deres række. Tillykke til jer ! Alle uden undtagelse havde nu gjort et meget fint stykke arbejde, hvor vi ledere nok synes, at nogle af posterne havde været lidt for svære for mikroerne. Kravene til dem var de samme som kravene, der var til Juniorerne. Disse krav kunne godt have være justeret lidt i størrelse. Måske ikke så meget for resultatets skyld – men for ungernes succesoplevelse.

Alt i alt synes vi ledere dog – og vi tror børnene er enige – at det var en dejlig dag i Hansted Skov den lørdag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar