Kulturspejdere med stort K

Elsker du at tage på eventyr og møde en masse glade spejdere? Savner du ferier til andre lande og ville vi ikke alle ønske, at alt bare var som det plejer?

Hos minierne er vi mange, både ledere og spejdere, så her findes plejer ikke. Vi elsker fart på, ro på og humør på. Her i efteråret har vi arbejdet med mærket ”kulturspejder”.

Vi er blandt andet blevet klogere på os selv. Vi har lavet familietræs uroer ved hjælp af grene fra skoven, sisal og de knob vi har lært. Vi fandt ud af, at vores familier var meget forskellige, men at hvis vi sammenligner med lande som for eksempel Irak hvor det er normalt at have mere end en kone så er vores familier ret ens.

Et stort hit hos spejderne er, når programmet omhandler mad og på et af vores møder lavede vi Mandazi (afrikansk sød gærdej som koges i olie på samme måde som klejner) og sammenlignede dem med vores danske æbleskiver. Fordi vores tema var kultur fik vi en snak om, at selv lande som ligger meget langt fra Danmark og på mange måder har en meget anderledes madkultur så er der også nogle paralleller.

Som afslutning på vores tid som kulturspejdere har vi været på en fantastisk endagstur til Hanstedskov med naturvejleder Thorke. Her gik snakken om de danske træer og skoves forskellighed. Vidste du for eksempel at Egetræer er omsorgsfulde træer, der giver plads til mere end 200 andre plante og dyrearter i skovbunden ved dens rødder. Hvorimod bøgetræerne er nogle være bøller, de lukker for lyset til skovbunden og derfor vokser der ikke andre planter omkring dem.

Som afslutning på året har Erik Menveds minier planer om et 5 km Lucia optog gennem Horsens Gågade. Har du lyst til at se vores fantastiske minier in real life. Så kom en tur ned i gågaden torsdag den 10.12.2020 mellem 18-19, vi garanterer et Lucia optog med fart på, ro på og humør på.