Klan Mik Mak på afveje i Nordjylland

Så var det atter blevet tid til sommerlejr for Klan Mik Mak, dog lidt anderledes denne gang. Vi ville nemlig tilbage til rødderne hvor det var det primitive, der stod højest på prioritetslisten. Vi plejer normalt at tage på kanotur på Skjern Å, men i år ville vi gerne prøve noget anderledes.

Vi besluttede os derfor at tage på cykeltur, hvor oppakningen var begrænset til det vi kunne have på cyklerne. Strækningen hed Aalborg til Struer nord om Limfjorden et gennemsnit på 55 km om dagen, som var til at overkomme. Endvidere havde vi fordelt planlægningen, så man to og to stod for at planlægge en hel dag, hvilket indebar aktivitet, mad og overnatningssted. Det skulle være hemmeligt for alle de andre, indtil selve aktiviteten skulle finde sted.

Et par dage inden vi skulle afsted fik vi oplyst startstedet af Leon og Lasse, som stod for de første to overnatninger samt aktiviteten om tirsdagen. Vi skulle mødes mandag aften i Aalborg, på en adresse nede ved vandet. Det viste sig at være ved en søspejdergruppe, hvor vi havde fået lov at låne deres hytte til en enkelt overnatning.

Tirsdagens aktivitet foregik på ”Springeren – Maritimt Oplevelsescenter”, hvor vi var rundt og se hele den maritime historie. Turen rundt bød sig også på en tur ned i ubåden ”Springeren”, som er 53,9 meter lang. Efterfølgende var der afgang mod Halvrimmen, hvor vi skulle overnatte, vi gjorde dog holdt ved Aabybro Mejeri, hvor der var en lille is pause efterfulgt af en lidt længere pause, og lige som vi skulle afsted var Camillas cykel punkteret, så det skulle lige ordnes inden vi satte kursen mod Halvrimmen, hvor Leon havde arrangeret at vi skulle overnatte i bivuak i haven hos hans onkel.

Onsdag morgen så himlen lidt lettere sort ud, og lige som vi var i gang med at pakke sammen kom regnen silende ned. Det varede dog kun små 20 minutter også var der atter blå himmel og vi kunne køre afsted mod dagens første stop i Fjerritslev. Men turen dertil var bestemt ikke nogen dans på roser, hvis der er nogen der siger at Danmark er flad som en pandekage, så skal de blot cykle på hovedvej 11 fra Brovst til Fjerritslev. Det var en vildt hård etape for alle, hvor det konstant gik op og ned, værst var det for Simon der havde små 40 kg på slæb i cykeltraileren – Stakkels ham. Efter et pitstop i Fjerritslev, cyklede vi videre til Thorupstrand, hvor vi skulle spise frokost og Gamla var kommet for at besøge os. Vi så flere af bådene blive trukket op på stranden og et par stykker af seniorerne var ude at tage en dukkert i Vesterhavet.

Nogle af seniorerne fik også mødt deres store idoler nemlig nogle af ”gutterne fra kutterne”. Hen på eftermiddagen startede dagens aktivitet, som var et hashtag løb, hvor vi blev delt ind i to hold hvor vi undervejs skulle tage en masse billeder med nogle hashtags som Camilla og Per havde printet ud hjemmefra også skulle vi mødes ved Brugsen i Frøslev. Det var super underholdende og det gjorde bestemt cykelturen noget nemmere. Da vi ankom til Brugsen fik vi også vores overnatningssted oplyst som selvfølgelig var på Thylejren. Det var et noget specielt sted, men de var virkelig gæstfrie og ville gerne hjælpe os med alt hvad vi nu havde brug for, så vi fik slået lejr midt på heden og grint lidt af resultaterne af dagens hashtag løb.

Torsdag var det HC og Mette der stod for planlægningen og det betød at vi skulle tidligt oppe da vi gerne skulle have cyklet ca. 45 km inden frokost, hvor vores aktivitet ville finde sted. Så det var ud af fjerne også afsted mod Hanstholm, hvor vi holdt en lille pause også var det ellers videre mod Klitmøller. Vejret var igen i dag helt fantastisk og det var rigtig godt for aktiviteten som nemlig foregik på vandet, vi skulle nemlig ud og paddleboarde i 3 timer. Det var kun Camilla der havde prøvet det før, så hun kunne lige instruere os andre i hvordan det hele hang sammen. Det var hylende morsomt og alle hyggede sig med det også når de faldt i vandet. Efter aktiviteten cyklede vi ud til en shelterplads der lå ved Tvorup Øst, hvor vi skulle overnatte. En dejlig shelterplads med muldtoilet som drengene især synes var helt fantastisk – eller ikke. Casper kom hen på aftenen og skulle være med de næste par dage, dog skulle han køre i bil rundt, da han skulle videre igen om lørdagen.

Fredag vågnede vi op til total stilhed før storm, da der var en lille storm på vej ind over landet og den ramte vores shelterplads ca. kl 8 om morgenen, så vi sov lidt længe den dag. Hen på formiddagen havde det dog lagt sig lidt, så vi besluttede at cykle videre, selvom det blæste helt vildt meget. Esben skulle planlægge dagen i dag, og hans oprindelige plan var at vi skulle have en stranddag, men grundet vejret måtte han finde på noget andet, så han fandt en svømmehal i Hurup Thy, hvor vi kunne komme ind og få vores ømme muskler blødt lidt op. Efter et par timer cyklede vi videre mod endnu en shelterplads Ydby, hvor der var den fineste grillhytte vi kunne sidde og hygge os i om aftenen mens vejret stadig ikke var helt fantastisk.

Lørdag var sidste dag på cyklen og vi skulle gerne ende i Struer når dagen var omme. Vejret startede heller ikke så godt ud i dag, og det regnede det meste af cykelturen og der var også en enkelt punktering på dagens etape. Da vi kom til Oddesundbroen gjorde vi lige et lille holdt, da der var en masse bunkere fra 2. verdenskrig vi kunne komme ind og se og det ville vi selvfølgelig gerne.

Efter lidt tid i bunkerne cyklede vi over Oddesundbroen og da vi kom på den anden side, lagde vi godt mærke til at cykelstien var helt fantastisk at køre på. Det viste sig at de i dag indviede den nye cykelsti til Struer, med gratis frugt og vand til at cykellister, hvor heldige har man lov til at være. Da vi ankom til Struer havn, hvor dagens aktivitet skulle foregå, var vi alle godt våde og planen var egentlig at vi skulle sove i shelter i nat, men Casper var kørt ud for at finde den og det gik ikke rigtig så godt.

Vi så der lå en søspejdergruppe nede ved havnen og ringede til dem for at høre om vi ikke måtte slå en bivuak op på deres grund, og de foreslog om de ikke bare skulle komme ned og låse op for os, så kunne vi sove indendørs og det tilbud takkede vi selvfølgelig ja tak til. Så kunne vi også få lidt tørt tøj på, inden vi skulle til dagens aktivitet, som var en action sport festival på havnen. Her var nogle af seniorerne oppe og rappelle 50 meter ned fra DLG-siloen i meget blæsevejr, de var monster seje. Ellers stod den på hygge her den sidste aften.

Søndag skulle vi med toget hjem til Horsens 7 mand med cykler og cykeltrailer. Mon ikke det var godt nok at det var fra Struer til Horsens og ikke mod København, for vi fyldte utrolig meget i togvognen. Vi ankom til Horsens alle i et stykke og det havde været en helt fantastisk sommerlejr vi sent ville glemme og det fantastisk at opleve at vi stadig kunne klare os som primitive spejdere.