Juniortur til Bjerrehytten, 8.-10. april 2005

Så var der igen dømt juniortur for Erik Menved Spejdernes juniorer.
Den 8.-10. april drog vi til Bjerrehytten lidt udenfor Horsens for at tilbringe en weekend. Desværre var det kun den hårde kerne på 12 juniorer der deltog – vi må håbe at fremmødet bliver noget bedre næste gang.

Fredag aften gik mest med tant og fjas, og når vi nu var i en hytte med sådan et nydeligt køkken, så skulle der da også laves pandekager. Det blev der bestemt også til den store guldmedalje, og de blev næsten alle sammen spist.

Vi gik ikke særligt tidligt i seng, men alle kom ud af poserne uden brok allerede klokken 8 næste morgen.

Lørdag formiddag var afsat til træningslejr. Når vi nu har anvendt de seneste møder til at træne knob og besnøringer ved pionérarbejde, så skulle vi da også lige øve os i at sætte telte op. Så mens een patrulje satte telt op og tog det ned igen, var den anden patrulje i gang med at ordne og polere køkken-patruljekassen. Og da de begge var færdige byttede de, så vi også kunne få ordnet værktøjs-patruljekassen, mens det stakkels telt måtte finde sig i at blive sat op endnu en gang.

Begge patruljer klarede at sætte telt op på præcis 30 minutter og tage det ned igen og pakke det sammen på præcis 30 minutter. Begge teltrejsninger blev godkendt med kun få kommentarer.

Ved middagstid kunne vi således glæde os over at have blankpolerede gryder i ryddelige patruljekasser.

Frokosten bestod af et skræmmende antal pitabrød, der forsvandt lige så hurtigt som juniorer der skal tage opvasken. Efter frokosten skulle vi (traditionen tro når vi er i Bjerre) vade ind til Hornsyld Svømmehal. Her tilbragte vi en lille times tid i bølgen blå inden vi trak sutterne på igen, for at vade mindst ligeså langt den modsatte vej.

Derhjemme i spejderhytten havde Tanja været husmoderlig, og bagt et par kager, som vi guffede, da vi nåede hjem. Vandreturen tager faktisk præcis ligeså lang tid som det tager patruljerne at slå et telt op og tage det ned igen.

Så blev det jo tid for at lave aftensmad, og mens nogle af drengene lavede mad, gjorde pigerne klar til at afholde bamsebryllup. Selvom nogle af drengene brokkede sig over igen at skulle være statister i pigernes bamse-far-mor-børn arrangement, så har de dog allerede lært, at det kun bliver værre, hvis ikke pigerne får deres vilje. Så afholdt bryllup blev der, med præst, ringe og salmesang, og de lever formentlig lykkeligt til deres dages ende.

Jens lavede da også en prægtig bryllupskage, mens Mads havde styr på koteletterne, og vupti – så blev det tid for at spise. Underholdning havde pigerne også sørget for, så tiden gik hurtigt inden vi skulle spise bryllupskage. Og så var alle bryllupsgæsterne også blevet så trætte, at det kun var de ældste af gæsterne der guffede chips sidst på aftenen.

Søndag morgen – 9 timers snorken og mumlen senere – var folkene på benene igen. Der var lige en opvask der skulle gøres helt færdig, inden morgenmaden blev indtaget. Den klarede Jonas, Daniel og Jacob hurtigt, mens pigerne var på badeværelset (sammen selvfølgelig…) Og til allersidst var det naturligvis Jens, Simon og Mads der vandt toiletrengøringen – så alt i alt var alting stort set som det plejer at være.

Så klokken 11 kunne vi tage hjem og få en velfortjent lur.


Kærlig hilsen

Juniorlederne

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar