Juniorspejdernes halloweentur

”Skal vi på natløb?” er et spørgsmål der blev stillet utallige gange på juniorspejdernes halloweentur

Sidste weekend i oktober er halloweenweekend, og også den weekend som juniorspejderne ved Erik Menved i Horsens var på halloweentur. Halloweenturen har tidligere været en fast juniortradition, men grundet restriktionerne i forbindelse med coronaepidemien, har den været aflyst et par gange. Coronarestriktionerne har gjort, at det har været nødvendigt at aflyse de faste weekendture i løbet af året, hvor det dog har været muligt at afholde vores ugelange sommerlejr i starten af spejdernes sommerferie.

Formålet med halloweenturen er at være sammen i hygge/uhygge sammenhæng, samt genlære spejderne, at udendørs spejderliv ikke kun foregår om sommeren med en udetemperatur på 20 grader. Der var planlagt udendørs aktiviteter både formiddag og eftermiddage lørdag, hvor også frokosten blev indtaget under åben himmel. Frokosten lørdag var toasts som spejderne selv skulle tilberede over bål. En yderst populær frokost som også på denne tur blev modtaget med smil på spejdernes læber. Af andre aktiviteter var selvfølgelig fremstilling af halloweengræskar.

Om spejderne skulle på natløb, var svaret: Ja, selvfølgelig. Der er dog den hage ved spørgsmålet, at det ikke bliver besvaret lige meget hvor mange gange det bliver stillet. Et natløb ved juniorspejderne, skal altid være en overraskelse. Om spejderne har fundet ud af, at det er sådan det hænger sammen er uvist, da sådan har det altid været.

23 meget trætte juniorspejdere blev vækket tidligt på natten – Det var tid til natløb. Da vi på forhånd vidste, at de var trætte, blev natløbet afkortet og forsimplet. Ruten der var afmærket med spejdernes egne lysende halloweengræskar, blev gennemført uden de store udfordringer, som afslutningsvis sluttede i deres senge.