Junior-hike oktober 2018

Fredag den 5. oktober klokken 19:00 stod 17 forventningsfulde juniorspejdere klar til efterårshike ved Rema1000 i Lund. Der blev købt ind til hele weekenden, hvor forplejning samt fælles udstyr blev fordelt ud i juniorspejdernes rygsække.

Formålet med efterårs-hiken er at give juniorspejderne en forsmag på, hvad der venter os til sommer, hvor sommerlejren går til Kandersteg i Schweiz. Her skal vi helt sikkert på vandretur i bjergene. Så er der det nye attraktive Hiker-mærke, som selvfølgelig også var tiltrækkende for de mærkefikserede spejdere.

Efter grejet var fordelt, fik patruljelederne uddelt kort og instruktion i overnatningsstedets placering, således de kunne planlægge vandreturen. Patruljerne blev sendt af sted med passende afstande, da patruljerne selv skulle finde vej. Overnatningen skulle ske ved shelterpladsen i Lundum – en stor shelterplads, hvor der er plads til os alle. Klokken var over 21, da vi var fremme, så det meste af turen var gået i fuldstændig mørke.

Aftenen gik med bålhygge, boller og kakaomælk.

Juniorspejderne mente, at der var tid til at stå op ved 6-tiden. Dette var juniorlederne dog ikke helt enige i, så vi blev lidt længere i soveposerne. Efter morgenmaden blev rygsækkene atter pakket, og vi var klar til at gå videre ved 9:30 tiden. Næste overnatningssted var Henriks skov, der ligger ved Torp i nærheden af Brædstrup. Her skulle vi selv bygge lejrplads, og spejderne skulle selv bygge shelter, hvor vi alle skulle overnatte. Eftermiddag og aften gik med hygge og madlavning. Aftensmaden bestod af foliebakkemad, hvor hver enkelt spejder selv skulle sammensætte sin aftensmad af de medbragte ingredienser. Til dette skulle der bruges et stort bål – og det er juniorspejdernes yndlingsdisciplin, så gløder var der rigeligt af, da maden skulle tilberedes.

Efter aftensmaden var der lejrbål, hvor flere af de meget trætte spejdere mere havde lyst til at ligge i deres soveposer. Lejrbålet blev gennemført med sange og underholdning, selvom der kun var en enkelt spejder, der havde husket sangbog. Da lejrbålet var færdigt, gik spejdernes frivilligt i soveposerne, og klokken 21 var der fulstændigt ro.

Tak for en dejlig hike.

Hilsen Juniorlederne