Internationalt besøg hos lokale spejdere

Onsdag den 30. juli ankom 8 amerikanske spejdere til Danmark for at tilbringe tid sammen med de lokale blå spejdere fra Erik Menved Gruppe, og for at opleve Danmark på to hjul.

De 8 spejdere er fra Erik Menved Gruppes venskabsgruppe i USA, Troop 8, der er placeret i Ann Arbor, Michigan. Efter ankomsten i Billund har de boet i telt ved en lokal gård sammen med nogle af de ældste spejdere fra Erik Menved Gruppe.
“De har forberedt sig på deres besøg gennem lang tid”, fortæller Jan H. Andersen, der er spejderleder i Erik Menved Gruppe. “Blandt andet har de brugt tid på at lære lidt om det danske sprog og dansk kultur, som jo på mange områder adskiller sig fra deres egen.”
Allerede kort efter landingen var der anledning til god morskab mellem de danske og amerikanske spejdere, da de udenlandske gæster skulle forsøge sig med frokost bestående af torskerogn og leverpostej, og igen da de selv senere skulle købe ind til aftensmad hos den lokale købmand. Der skulle da heller ikke gå lang tid inden de danske spejdere havde fået lært deres gæster at sige “Mojn”, hvilket kan være praktisk viden at have i rygsækken, når man skal færdes i det sønderjydske.

På turen rundt i landet skal de amerikanske spejdere besøge en række andre danske spejdergrupper, og de skal overnatte på teltpladser indrettet på typiske danske gårde.
“Vi synes, at det er helt fantastisk, at det i Danmark er muligt at cykle rundt på et stort netværk af cykelruter, og at man kan vælge mellem næsten 800 forskellige overnatningspladser ved gårde, i skove og i baghaver”, fortæller en tydeligt spændt Tim Kieras, 17, der er turleder for gruppen.
Der bliver selvfølgelig også besøg i Legoland, Tivoli, slotte, naturseværdigheder, havkajaksejlads og en lang række af de andre ting som Danmark kan byde på.

“Udover at det naturligvis er en stor oplevelse for de udenlandske spejdere at se Danmark, er et af de vigtigste formål med arrangementet at skabe forståelse for andre kulturer, og knytte venskaber på tværs af landegrænser for spejderne i de to spejdergrupper”, fortæller Jan H. Andersen.
Til trods for at de amerikanske spejdere var trætte efter den lange rejse, blev der under de tre dages ophold i Billund snakket til langt ud på natten mellem de danske spejdere og deres gæster.
“Det var sjovt at opleve, at selvom de bor så langt væk, så interesserer vi os for fuldstændigt de samme ting, kan grine ad det samme og hører det samme musik”, udtaler Lene Christensen, 15, der er spejder hos Erik Menved Gruppe. “Og selvom de er i en spejderbevægelse hvor der kun er drengespejdere, så laver de fuldstændigt det samme som os”.

Fredag formiddag begyndte de amerikanske spejderes rejse rundt i Danmark. Gennem de følgende 2½ uge skal de tilbagelægge mere end 1.000 kilometer på cykel, og klare sig på egen hånd.

Den 15.-17. august kommer de til Horsens, hvor de skal være sammen med alle spejderne fra Erik Menved Gruppe, der denne weekend afholder deres årlige oprykningsarrangement.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar