Hjemme igen

Vi nåede at få de fleste telte ned i tørvejr onsdag eftermiddag. Lederteltet og et enkelt oversejl lod vi stå, ligesom vi byttede mikroteltet, som er lavet af bomuld, ud med Lavuen som er et letvægtstelt, i hvilket det ikke er muligt at se noget som helst uden lommelygte selv midt om dagen!

Vi byggede køkkenbordet om til en stor bivuak for både juniorer og skotter. Minierne blev puttet i Lavuen (hvilket skulle vise sig at være heldigt for dem!) Afslutningsfesten var desværre noget langtrukken, specielt når man intet kan se. En del af vores spejdere skulle på “toilettet” og kom ikke tilbage, men blev stående bagest og havde et nogenlund view over scenen. Senere på aftenen kom Hej Matematik og spillede for os i ca. en time.

Omkring kl. 00.15 var alle i poserne under bordet på den dejligste juliaften. Der skulle kun gå 4 timer før vi blev rystet i grundvolden af et seriøst stort tordenvejr med masser af regn – også ind i bivuakken, så alle endte med at være gennemblødte. Omkring 4.30 begyndte de første juniorer at melde sig i lederteltet, de var gennemblødte. Så vi fik travlt med at finde reservesoveposer frem, som vi kunne putte dem i inde i lederteltet. De fleste faldt hurtigt i søvn, medens tordenen rullede henover os.

Kl. 6.30 var alle oppe og i tørt tøj, mens soveposerne hang til afdrypning.

Vi fik sagt pænt farvel til Skotterne og håber, at det snart bliver til et gensyn – for der var rigtig god kemi både mellem børn og voksne. Kl.13.10 var der  afgang for hele vores store flok af mini, junor og tropsspejdere mod Kliplev, hvorfra bussen kørte mod Horsens. Ankomsten i Horsens var lidt før end forventet, så chaufføren må have givet den gas.

Kl. 13.30 kom den friske chauffør med den kæmpestore sættevogn fra DSV så ind på lejrpladsen,og de tilbageværende ledere og seniorer, hjalp hinanden med at læsse 90 rafter, og en hel del brænde, som juniorerne flittigt havde kløvet og selvfølgelig alt det andet: telte, borde, stole, bålsteder, kærrer, den røde løber og kandelaberen og mere endnu. Jorden var blevet så fedtet, at bilen måtte hjælpes fri af en traktor. Tilbage i Horsens forestod senere en tilsvarende aflæsning af bilen før lederne omkring kl. 18.45 endelig kunne sige Tak for kampen til hinanden og tage på ferie eller arbejde igen.

Tak for jeres indsats, det var en god lejr – og vi har alle fået en positiv international oplevelse.

Glemte sager vil om kort tid fremgå af Blå Sommers hjemmeside – men vi har også fået en del regntøj og spisegrej uden ejermand med hjem.

Vi ses igen efter sommerferien!

Ellen

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar