Efteråret hos minierne

Miniflokken tæller nu omkring 20 minier fulde af liv og lyst til leg. Vi er p.t. lidt nede på ledersiden, hvorfor flere hænder er mere end velkomne.

Den 2. september var vi på en overnatningstur i sheltere i Egebjerg for at lære de nyoprykkede minier bedre at kende. Selvom det var en lille sluttet kreds på kun 7 minier og to ledere gik det rigtigt godt. Spejderne valgte selv at øve sig på forskellige knob og fandt ud af hvordan man bruger morsenøglen til at knække en morsekode.

Der blev lavet bål til madlavning og hygge. Minierne øvede sig i at tænde hver sit lille bål med tændstål. Det er ret svært fandt de fleste ud af, så vi til sidst måtte ty til de medbragte ”stearinbomber”. En stearinbombe er såmænd blot avispapir dyppet i flydende stearin, men de kan tændes i al slags vejr og virker hver gang.

I minigrenen arbejder vi i patruljer på ca. 5 medlemmer i hver. Som ledere lægger vi vægt på, at børnene lærer at have respekt for hinanden for at kunne samarbejde. Vi kan rigtig godt lide at arbejde efter princippet Learning by doing – også de voksne. Vi tester gerne uprøvede ideer, som måske viser sig ikke at være helt brugbare, som fx da vi skulle prøve at lave popcorn i sølvpapir over bålet. Resultatet kunne absolut være bedre, men så lærte vi alle det.

De nye minier spejder har taget kniv- og savbevis og var vældig glade for nu at måtte gå med kniv til spejdermøderne. De ældste minier, som havde taget beviserne, var i første omgang mentorer for de nye. Senere lavede de et løb til de andre. En aktivitet som alle gik op i med liv og sjæl. De fik efterfølgende stor ros af deltagerne for indholdet.

Vi har også lavet kartoffel/porresuppe på trangia. Det lykkedes alle 4 patruljer at nå i mål, så alle fik smagt egen mad.

I minigrenen har nogle stykker valgt at gå i gang med 1000 km mærket. Her skal man bevæge sig 1000 km på et år indenfor nogle fastsatte regler. Minierne og deres forældre skriver under på en slags kontrakt om dette. Der er et par stykker der har valgt at tage tørklædemærket, som indebærer, at de skal have tørklæde på i alle vågne timer gennem et helt år.

I oktober måned skal vi i gang med sundhedsmærket, der blandt andet omfatter, at patruljerne laver en indkøbsseddel og selv står for indkøb til et måltid til et spejdermøde.

Vi glæder os til at se jer til minimøderne.

Spejderhilsen
Minilederne