Drengetur ud i det fri

I weekenden den 25.-27. april tog 9 raske juniordrenge afsted på tur. Den første aften skulle vi overnatte i bivuak ved Wigwam. Da vi skulle tidligt op næste morgen, var det sengetid allerede lidt over ti. Det virkede, for næste morgen var vi alle sammen oppe klokken 6 og juniorspejderne havde pakket bivuaken væk inden der var stillet morgenmad frem. Klokken kvart i otte gik de så afsted – med Juelsminde og 30 kilometers vandretur foran dem.

Det blev en lang tur. "Er vi der snart, jeg skal tisse, jeg er sulten, er vi der snart, jeg har ondt i benene, er vi der snart". Det var så inden vi passerede Føtex på Bankagervej.
Men det gik. Bjerre, Hornsyld, Breth, Klakring, Juelsminde. Med tilpas mange pitstops undervejs blev de 30 kilometer tilbagelagt på præcis 7 timer.

I Juelsminde – udenfor Allans sommerhus – skulle der stilles telt op. Det gik som smurt, og snart var de klar til dagens næste udfordring: Metaldetektorskattejagt på stranden. Her skulle de prøve at finde strandens skjulte hemmeligheder. Forhåbentligt havde nogen tabt noget værdifuldt eller spændende. Afsted på skattejagt i en times tid. Desværre var gevinsten begrænset til øldåser, kapsler og et rustent anker. Da juniorlederne prøvede at gøre kunsten efter, var mængden større, men værdien tilsvarende begrænset.

Så var det godt at vi i stedet havde masser af pølser og brød til grillen, så alle kunne spise sig mætte, inden de faldt omkuld klokken ti – godt møre efter dagens anstrengelser.

Og juniorlederne – ja, de var heller ikke helt friske.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar