Drejebog – Middelalderfestival

• Tilmelding til deltagelse i festivalen går gennem Kasper Wohlert, som har haft kontakten til kommunen angående bod, placering osv.
Tovholder tjekker med Kasper, at der er bestilt plads og at vi har fået den.

• I foråret nedsættes der 3 arbejdsgrupper vedr. Middelalderfestivalen. På bestyrelsesmøde vælges en tovholder, denne holder kontakten til hver af de 3 arbejdsgrupper.
• 1 til at tage sig af boden, sørge for at boden er intakt og klar til opsætning. Herunder også de ting, der skal bruges i boden. Se efter i god tid, så kasserne er klar. Se bilag 1.
• 1 til at tage sig af indkøb, afhentning, aflevering i boden og optælling af restvare samt aflevering af disse. Se bilag 2
• 1 til at sørge for alt det praktiske vedrørende bemanding (se vedlagte bilag 3) og vedligeholdelse af dragter. Sørger for at bemandingslisten kommer i boden

• Opstilling af boden kan ske efter aftale med kommunen. Boden kræver en plads på ca. 15 m i længden. Der kræves min. 2 trailere (den ene meget stor)  til transport af bod samt øvrigt materiel, køleskab, hylder, diverse køkkenting og gammelmandsilden.

• Der kræves min. 4 mand til opsætningen.

• I boden sælges middelalderpandekager med æble/nøddefyld og der må gerne være en aktivitet for børn ved siden af.

• Boden bemandes fra fredag kl. 16.00 – 00.30 i intervaller af 3 timer i en blanding af forældre/børn og en leder. For hvert interval udnævnes en som har ansvaret for pengene i bæltetasken fordeling af opgaver og overlevering af dejlavningen. Sidste hold aftaler, hvem der sørger for opvasken til næste dag.

• Lørdag bemandes boden fra kl. 8.00 – 00.30. De sidste hold dog uden små spejdere. Efter sidste hold kommer nedtagningsholdet. Som udgangspunkt er det troppen og ledere, der besætter de sidste vagter.

• Boden skal være fjernet inden kl. 6.00 næste morgen, så alt skal køres ud til Wig Wam. Der skal laves aftale med min. 6 personer til nedtagning og bortkørsel i 2 trailere.

• Søndag skal alle tingene fra boden rengøres og pakkes ordentligt ned i rengjorde kasser. Selve boden sættes på plads..

• Kasper beskriver hvad der sker mellem os og kommunen. …..
 

Huskeliste til boden:  
Bolte
Bagbeklædning (teltunderlag)
Forhæng til baglokale (teltunderlag)
Lys til baglokale
Reol til baglokale
Køleskab
Kander
Skåle
Skærebrætter
Rundstokke
Hakkejern (vippejern)
Forlængerkabel
Stikdåser
Hylder til bagvæg i bod
Standere til pynt
Skind til pynt i bod
Skjolde til pynt udenpå bod
Pris-skind
Keramikflasker til olie
Arbejdshandsker
Kul
Brænde
Petroleum
Pander 4 stk.
Paletknive 4 stk.
Kaffefiltre ufarvede til pandekagerne
Afhente krus, hvis de er bestilt
Dragter, vaskes og efterses
Førstehjælpskasse
Søm og skruer
Halmmåtter til tag
Klar plast til undertag
Gammelmandsild (seniorer)
Brandspande
Opvaskebaljer
Opvaskebørste
5 spande a. 5l. til dejopbevaring
Vanddunke
Skæreknive
Skrælleknive
Æblekernebor
Sække til kullene
Kroge til tøj
Klude
Viskestykker
Hammer
Tænger
Skruemaskine  Svensknøgler
Mønter
Mukkert
Huggeblok til at sidde på
Rafter til at holde på taget
Fakkelholdere
Olielamper
Kulskovl
Brandtæppe til gammelmandsild
Metalspand til gløder, aske m.v.
Vekselpenge
Kærre til transport af indkøb m.v.
5 spande a 5 liter med låg til dej.

 


Indkøb til middelalderfest.


Der startes op i ca. i april med at holde øje med priserne på nogle af de vare der skal indkøbes. (se liste)

Umiddelbart før festivalen laves indkøbsliste og afleveres til de steder som vi normalt for varerne fra.

De vare der kan afhentes inde fredag, indsamles og pakkes i trailere.


Fredag mødes indkøbsgruppen og bodopsættere et aftalt sted til morgenkaffe kl. 9.00
Her fordeles opgaver og laves aftaler for dagen. Ca. kl. 10.00 bryders der op og alle mødes efterhånden på søndergade ved bodens plads.
Ca. kl. 13.00 bestilles der pizza på gruppens regning.

Kl. ca. 15.00 er boden færdig.

Kl. ca. 16.00 startes dejen. Og der lægges så meget som muligt, således at der er nok at starte op på.
Der hænges en opskrift op på pandekagerne, som alle kan se og bruge.

Lørdag morgen skal der ca. være 2/3 del af mel, mælk og gær tilbage. D.v.s ca 4 poser mel. Såfremt der mangler ringes der til indkøbsansvarlig, som fremskaffer de manglende vare.

Det er vigtig at de vare, som ikke kan være i boden, er samlet et sted, således at vi ikke får handlet mere ind end vi har brug for.


Afslutning : Alle overskydende vare køres til wigwam natten til søndag. Den indkøbsansvarlige tælles op søndag og aflevere overskydende vare.

Indkøbsliste.

10 l. olie    skaffes ved sponser (Hs-salat)
100 kg. Briketter  start i april med af følge priserne ca. 6,98 for 2.5 kg.
100 l æble juice  start tidligt med at tjekkepriser, ca. 5 kr. pr. liter.
120 kg. Mel (6 poser a 20 kg) bestilles ved Dagnes Bageren.
11 kg sukker  bestilles ved Dagnes Bageren
7 kg nøddeflager  bestilles ved Dagnes Bageren 
1 kg kanel.   bestilles ved Dagnes Bageren
1 kg salt   bestilles en uge i forvejen ved Rema 1000
60 l sødmælk  bestilles en uge i forvejen ved Rema 1000
120 pk. Gær  bestilles en uge i forvejen ved Rema 1000
80 hvide kålhoveder  bestilles i forvejen Rita Honoré har et kontakt nummer

Erfaringen er at der bruges ca. 1 pose mel pr. skift, det vil sige at hvis man køber mere mel, skal der også købes mere gær og mælk. Dette såfremt opskriften bliver brugt.


Andet indkøb.

2 ruller sorte sække
1 flydende håndsæbe
1 opvaskemiddel
opvaskbørste.
Plastkrus til boden.

Disse ting bestilles sammen med mælken i Rema 1000.

Ting som også skal bruges.

Håndklæder, viskestykker, karklude,
Nedenstående tjekkes med pakkeansvarlig for boden.
vaskefade til at dejen, spande til dej i, så det ikke hæver for hurtigt alt sammen.
Vaskefade til håndvaks og opvask.

 

Æblerne skaffes gennem Lene Jørgensen. Der skal bruges 4 kasser, som plukkes ved spejderhjælp torsdag eftermiddag hos Kresten Vorsø(Lenes far). Det tager ca. 1 ½ time.
 
Til mandskabslisten.
Der skal stå hvem der er tovholdere øverst på listen


Lene har listen på sin pcér

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar