Det var en mørk og stormfuld aften

Endnu en gang har juniorgrenen været afsted på tur. Denne gang var turen henlagt til spejderhytten Reden i Barrit. Derude er det ikke bare mørkt, men rigtigt mørkt. Faktisk er det kulsort allerede i Hornsyld, så de fleste havde lidt problemer med at finde hytten. Vi er også rigtigt gode til at vælge hytter der ligger helt derude hvor verden ender. Ikke desto mindre dukkede der alligevel 23 juniorer ud af mørket denne efterårsaften.
Fredag aften gik mest med at spille kort og skak, og hoppe på madrasser i sovesalen. Der blev dog også fundet noget kakao og nogle boller frem, så der var energi til mere hoppen. Klokken 23.30 var det dog sengetid.
Næste morgen var der morgenmad klokken 8.30. Efter morgenmaden stod den på patruljekonkurrencer.
Den første konkurrence var at tænde bål og få kogt en liter vand (til te). Alle patruljer fik udleveret 5 tændstikker, 2 avissider, gryde, økse og sav. Til trods for en ihærdig indsats kunne ingen patruljer klare sig med de 5 tændstikker og de 2 avissider. Det tog også næsten 2 timer inden alle patruljer havde fået vandet bragt i kog. Te blev det ikke til, for der måtte bruges så meget papir, at vandet var blevet ret beskidt af aske…
Vandkogningen tog så lang tid, at det nu var blevet frokosttid. Efter frokost bestod opgaven i at gemme nogle bananer og tegne et kort over hvor de var gemt. Kortet skulle godkendes af de grumme juniorledere. Herefter skulle patruljerne bytte kort, og patruljelederen skulle via walkie-talkie guide resten af patruljen ud fra kortet til at finde de gemte bananer. Det var slet ikke nemt. For det første var kortene ikke helt præcise. For det andet er det svært at dirigere en patrulje over radio, uden at vide hvor de er henne.
Næsten alle bananer blev dog fundet, selvom der ved nogle enkelte skulle eksperthjælp til fra de patruljer som havde gemt dem. Patruljerne lærte dog en hel del om kommunikation og samarbejde – både da der skulle gemmes og findes.
Bananerne skulle i øvrigt bruges til at lave lagkager af. Så da alle var kommet hjem, og havde fået skiftet diverse våde tøj, så skulle der piskes flødeskum og kagecreme i patruljerne, og laves 5 gode lagkager. Og de smagte jo fantastisk. Linda sørgede i øvrigt for at holde juniorgrenens traditioner i hævd ved at give Malte en “Mike”* i en lagkage.
Pludselig var det meste af dagen gået, og tiden inde for at lave aftensmad. Mens nogen lavede aftensmad, var andre i færd med at lave græskarlygter. Aftensmaden var i dag Linda-gryde, der adskiller sig fra Jan- og Chris-gryde ved at være mindre krydret og ikke indeholder bønner, champignon og peberfrugter. Desserten bestod i dag af æbler, da ingen ville spise vores spaghettikage.
Efter aftensmaden blev der igen spillet hasardspil og skak, og der blev da også fundet lidt disco og stopdans frem. Sjovt nok var alle parate til at gå i seng meget tidligere end fredag aften, og det vil vi da ikke hindre dem i.
Næste morgen, hvor der generelt var meget mere stille i hytten, skulle vi bare spise morgenmad og rydde lidt op, inden vi blev hentet klokken 11.

Vi håber, at alle havde en god tur.

Finurlig hilsen
Juniorlederne

* Mike (sb), at give en Mike. Betyder at få ansigtet proppet ned i en del af maden. Uddeles kun efter fortjeneste. Opkaldt efter tidligere junior.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar