And the winner is…

Så har der igen været juniorturnering i Horse Division efter en kort pause. Fra Erik Menved Spejderne deltog 12 juniorspejdere – patruljerne Hjortene og Mammutherne.

Fredag startede lidt trist med regnvejr. Og var vi ikke allerede blevet våde under lejropbygningen, så blev vi det i hvert fald under smuglerløbet fredag aften, hvor juniorerne skulle smugle værdigenstande forbi en masse toldere ude i skoven. Til trods for at juniorer ofte er kendt for at larme, så kan de bestemt også liste når det er for egen vindings skyld. Det var i hvert fald hårdt arbejde at være tolder.

Lørdag blev det heldigvis dejligt sommervejr, og vi kunne få færdiggjort lejrpladserne. Med Mads og Jonas i spidsen for Hjortene og Jens og Simon i spidsen for Mammutherne blev der kæmpet hårdt for at lave bålplads, køkkenbord, skraldestativ, spildevandshul, huggeplads m.m. Det klarede I jo rigtigt flot, og helt uden hjælp.

Løb blev det også til lørdag eftermiddag, hvor der skulle løses opgaver på 6 poster.

De onde ledere havde også været så grusomme, at løbet sluttede klokken 16 og aftensmaden skulle være klar til bedømmelse klokken 18. Der var derfor slet ikke tid til afslapning, men derimod brug for alle hænder for at gøre maden klar. Alle patruljer på turneringen skulle lave chili con carne, og der blev også snittet salat og lavet lidt dessert. Igen kunne Chris og Jan blot holde sig udenfor lejrindhegningen, mens juniorerne klarede ærterne (eller rettere bønnerne) selv.

Selvom juniorlederne holdt sig på afstand af arbejde, lykkedes det dog alligevel for Chris at komme til skade med sin kniv, så Lene fra 1. Vejle måtte køre ham på skadestuen (hvor de så dog ikke gjorde andet end at sætte et plaster på). Juniorfører Jan vil nu overveje, om Chris’ knivbevis skal inddrages for en periode… Det skal her måske nævnes, at det var Chris der et par timer tidligere havde hørt Mathias og Jacob i knivreglerne, så de kunne få deres knivbevis.

Lørdag aften er der jo altid lejrbål, og denne turnering skulle da ikke være nogen undtagelse. Lejrbålet var dog ikke blot et lejrbål, men også Kulsø Heste- og Kræmmermarked, hvor Jan og Jørgen (Karen Jeppe) opkøbte og solgte diverse effekter for ussel mammon. Efter lejrbålet trak juniorerne stikket ud på sig selv, og faldt omkuld i eller ovenpå soveposerne.

Søndag morgen er hård. Det er svært at komme op når der har været tryk på hele lørdagen. Heldigvis har vi vores egen trompetblæser indbygget, så når juniorlederne ellers har fået pustet Jonas op om morgenen, kan hans horn sagtens vække resten. Formiddagen stod på lidt lege og konkurrencer – blandt andet gummistøvlekast og en voldsom omgang Bulldog i ægte Erik Menved stil. Så var alle varmet op til at bryde lejren ned igen, hvilket også blev klaret fint på 2 timer.

Et af de sidste højdepunkter på juniorturneringen er tovtrækningskonkurrencen. Her møder patruljerne hinanden på skift, så vi til sidst kan nå en finale. Her stod dysten mellem Hjortene og Mammutherne – altså Erik Menved mod Erik Menved. Man skulle således mene at vi var rimeligt sikre på sejr. Og ganske rigtigt – det blev Hjortene fra Erik Menved Spejderne der kan smykke sig med at være de stærkeste juniorer i byen.

Så kom det punkt alle havde ventet på i spænding. Præmieoverrækkelsen hvor det bliver afgjort hvem der er de bedste spejdere i divisionen. Erik Menveds juniorer var desværre ikke blandt vinderne – og så alligevel… Der er nemlig en enkelt præmie der ikke er til de bedste – men til de værste. Nemlig dårligste lejrkok – også kaldet “FØJ-præmien”. Nu skulle man tro, med så meget ballade der er om, at juniorerne altid skal have Jan-gryde, at de med lethed kunne klare sådan en smule chili con carne. Men ak, nej. Et enigt dommerpanel havde kåret Mammuthernes chili con carne til årets værste juniormad.

Således nåede vi enden på juniorturneringen. Selvom I ikke kom hjem med vandrepræmien, så klarede I det nu slet ikke så tosset endda. Det er ikke så tit vi roser jer offentligt, men det er der god grund til at gøre denne gang. Vi føler os også temmeligt sikre på, at alle mand havde en god tur.

Nu ser vi alle frem til sommerlejren om 4 uger.

Du kan se alle billederne fra juniorturneringen her.

Finurlig juniorhilsen
Chris og Jan
– der stadig kan banke jer, selvom I kunne vinde over de andre juniorer i tovtrækning!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar