Aktive seniorspejdere

Det er ikke så tit vi fra klanen (seniorspejderne) får fortalt, hvad vi render og laver. Det skyldes mest, at vi laver tingene selv uden at skulle sende sedler hjem til forældrene og når vi skal vise billeder fra vores ture, så ligger de på vores egne telefoner – ja, hvis de altså overhovedet skal vises!

At vi ikke gør så meget væsen af os skyldes altså ikke, at vi ikke laver noget. Tværtimod har Erik Menved Spejderne en usædvanligt stor klan med mange aktive spejdere, der laver meget andet end at mødes hver tirsdag aften.

Bispestaven 2015

Den 22.-25. maj 2015 var Kamilla Bernth, Simon Møller, Esben Krum og Mette Ragn på Bispestaven, som er et af spejderkorpsets traditionelle strabadsarrangementer. Temaet var “Bispestaven møder BP”.

Fredag bød det blandt andet på en kreativ post, hvor vi skulle lave en biskop ud af perler, samt lave en bålplads med Kulsø samlinger. Ja, og så var der orienteringsløb klokken 2 om natten.

Lørdag var det den store Hike dag, hvor vi undervejs skulle løse en masse poster. Der var ligeledes en gennemgående opgave, som var et redningsreb og en filthat. Posterne var blandt andet at prøve kræfter i en labyrint. Til frokost skulle vi lave ørred stegt indbagt i ler på bålet. Vi skulle også pejle og hiken sluttede med et forhindringsløb i skoven.

Søndag var der baseposter på Lystruphave Efterskole, hvor vi blandt andet skulle lave en flagermuslygte om til en LED flagermuslygte, og der skulle laves et mini-triatlon. Søndagen sluttede af med Sluseløb og om aftenen var der stor festbanket og lejrbål, mens mandag stod på oprydning og præmieoverrækkelse.

Det var en super hyggelig weekend, hvor vi fik prøvet en masse af og gået en masse kilometer – et sted mellem 30 og 40.

Sommerlejr 2015

Traditionen tro havde seniorerne sommerlejr i kanoer på Skjern Å den 5.-9. august 2015. Vi var 13 af sted i 6 kanoer, men vi havde kun 12 pagajer, så der var en heldig én, der ikke skulle lave noget. Vi siger ikke hvem.

Første dag sejlede vi til overnatningsstedet ved M.E.S sø. Det var en superhyggelig og stille dag. Solen var rigtig lækker og vi havde en fest i kanoerne. Vi ankom til overnatningsstedet og pakkede kanoerne ud. Derefter smuttede vi alle ned til søen og badede. Per og Esben ville svømme over på den anden side af søen og et godt stykke ude fik Per kampe i benet og kunne ikke svømme længere eller holde sig over vandet. Heldigvis kom Esben ham til undsætning og fik ham ind til bredden igen. Så antallet af pagajer blev ved med at passe.

Kanotur 2015

Anden dag sejlede vi til Skjern Å bro, hvor der blandt andet var vandfald og lidt riverrafting undervejs. Det var ikke så vildt som de andre år, da der var mere vand i åen dette år. Vi havde også en kæntring af en kano, da HC syntes det skulle være sjovt at lave armbøjninger over to kanoer (hvem ellers en ham). Vi ankom til Skjern Å bro og fik lavet lejr – og så skulle vi naturligvis ud og bade i åen igen. Vi lavede lejrbål og hyggede os til langt ud på natten.

Tredje dag sejlede vi til overnatningsstedet ved Skarrild by. Vi fik lavet lejr igen og derefter spillede vi ultimate det meste af dagen. Hen på eftermiddagen fik vi besøg af Gamla og hans familie samt nogle af seniorernes partnere. Jan og Neve kom ligeledes forbi og sagde hej. Casper var tidligere på sommeren fyldt 25 år, men havde været udenbys, så han manglede stadig at få kanel. Og det slipper man altså ikke sådan lige for bare ved at stikke af til udlandet. Vi fik ham sat fast på en lygtepæl og derefter hældte vi 5 kg kanel ud over ham – både fra poser og fra pulverslukkere. Det var helt vildt sjovt, og tror ikke at der er nogle af os, der har set så meget kanel før.

Fjerde dag sejlede vi til Sdr. Felding camping, hvor vi skulle overnatte. Vi pakkede lejren ud og spillede en masse ultimate igen og slappede af. Om aftenen sad vi ved lejrbålet og hyggede os til langt ud på natten.

Femte dag pakkede vi alle tingene sammen og blev hentet af forældre og venner. Og så var en fantastisk sommerlejr lige pludseligt slut.

Efteråret 2015

I efteråret arrangerede vi en oprykningstur for hele gruppen, hvilket blev en kæmpe succes. Hele gruppen var med til at bygge banen om lørdagen og lave ritualer for hinanden.

Vi har også brugt rigtig lang tid på den årlige fastelavnstur, for at finde det helt rigtige tema. Det endte med at være Andeby og indtil videre ser det ud til at det igen bliver en rigtig fed og fantastisk gruppetur. Vi seniorspejdere glæder os i hvert fald rigtig meget.

KSH Mette og alle de andre seniorer