Fart over feltet – 7 patruljer i minigrenen

Minigrenen ved Erik Menved Spejderne er en stor flok fordelt i 7 patruljer af livlige og nysgerrige og ivrige 8-9 årige drenge og piger, som er godt i gang med at lære sig selv og hinandens stærke og svage sider at kende. Der bliver leget, undersøgt og også lært lidt nyt og ofte er de to timers møde ikke helt nok til at nå at færdiggøre aftenens planlagte program.

 

De 7 voksne og to unge hjælpere bliver rigeligt udfordret på indhold i program og forskellige lege. Der er fart over feltet hver torsdag aften mellem 18 og 20.

 

Henover efteråret har vi arbejdet med kniv og de fleste har fået sikkerhedsbeviset for kniv, hvilket betyder, at de nu må have dolk med til spejdermøderne.

Båltænding står højt på programmet og flere møder er afsluttet med lidt godt tilberedt på bålet. Også mad på trangia er blevet afprøvet med stor succes. Patruljernes egne indkøb er forvandlet til en ret tilberedt i én gryde på bålet med større eller mindre heldigt udfald, men vi lærer hver gang.

 

 

Nogle minispejder er i adgang med at tage sheltermærket, hvilket betyder at man hver måned skal overnatte minimum en nat i en shelter, men aldrig i den samme shelter. Her er forældres deltagelse nødvendig.

 

Også vinterhalvåret skal minispejderne være forberedt på vores udeaktiviteter, hvilket betyder påklædning efter vejret og meget gerne en pandelampe i panden, eller en lommelygte med til alle spejdermøder.

 

 

 

Minispejderne arbejder meget i patruljer eller små hold fordi:

  1. De ældre eller dem, der allerede har nogle færdigheder kan hjælpe med at lære de andre nye færdigheder. På den måde styrker vi den erfarne i at kunne drage omsorg for de andre og de uerfarne vil helt automatisk spejle sig i de lidt ældre og mere erfarne.
  1. Spejder er også en form for lederuddannelse, hvor børn leder børn. Hvor lederne understøtter læringen.
  1. Det giver lederne bedre vilkår at arbejde med de mindre grupper, hvor minispejderne bedre kan fokusere på indholdet i arbejdsstoffet.
  2. De voksne har det mål at prøve at udvikle modige børn, der tør fejle og lære af de fejl de laver, lederne selv fejler jo også, så vi alle lærer lidt af det.